Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Στήνουν μπλόκο στην Αριδαία οι αγρότες της Αλμωπίας


Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στήνουν  ΜΠΛΌΚΟ αύριο Τετάρτη το μεσημέρι  στο ύψος του Ξενιτίδιου αγρότες της Αλμωπίας .

Αυτό αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο . Αυτό σε πρώτη φάση και στην συνέχεια θα αποφασίσουν για τις παραπέρα κινήσεις τους . Στην συνάντηση , στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου , δήλωσαν ομόφωνα ότι η κατάσταση στον αγροτικό τομέα δεν πάει άλλο. Λίγο αργότερα ,στο Δημαρχείο , όπου έγινε συνάντηση όλων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων , αποφασίστηκε οι πρόεδροι να ενημερώσουν τους αγρότες για τις αποφάσεις και να ζητήσουν την έμπρακτη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις οι οποίες πρέπει να είναι μεγάλες για να ακουστεί και η φωνή της Αλμωπίας.

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας Άγγελος Κουρουκαφόπουλος τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος είναι στο πλευρό τους , καθώς οι αγρότες είναι ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και ότι  είναι οι μεγαλύτεροι κρίκοι της αλυσίδας .

 Ο Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου έδειξε απόλυτα αλληλέγγυος και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μιας διαρκής υποβάθμιση  του αγροτικού τομέα. Τώρα που το πρόβλημα  είναι πλέον πανευρωπαϊκό  ο αγώνας τους είναι ακόμα πιο αναγκαίος. Από την πλευρά του δεσμεύτηκε ο δήμος να υποστηρίξει τους αγρότες και να μειώσει έμμεσα το κόστος παραγωγής  με έργα υποδομής και των αντίστοιχων  συντηρήσεων τους. 

 

 




4 σχόλια:

  1. Ξέρεις ό Μπάτσης δεν έκανε ούτε ένα δρόμο για τούς αγρότες γιατί ήταν υλοτόμος χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά επαγγέλματα έχετε στην Αλμωπία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κανείς μπλόκα δεν γυρνάς στα καφε. Κάθεσαι στο κρύο . Αντέχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε πια μπλόκα στη λαχαναγορά στο Μακεδονίας Θράκης στην νομαρχία στην εφορία όπως έκαναν γερμανια Γαλλία. Τραβά κλείσε το κόσμος το εμπορικό θα σου πω εγώ πως θα τρέχουν. Κλείσε το καλοκαίρι το αεροδρ εκεί να δεις μετα. Αλλ μαζί με άλλους κλάδους νταλίκες ταξί και αλλ σωμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)