Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Ποιοι «μπαίνουν», ποιοι «βγαίνουν»

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ονόματα γράφονται και σβήνονται και σίγουρα θα έχει εκπλήξεις…

Σε πρώτη φάση η προσχώρηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου αλλάζει τα δεδομένα.

Ως σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, όπως επίσης του επικεφαλής των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και των νυν ευρωβουλευτών Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιου Κυμπουρόπουλου, οι οποίοι ολοκληρώνουν την πρώτη τους θητεία.

Ραντεβού με τον Πρωθυπουργό έχει κάνει και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία θα είναι όπως όλα δείχνουν εκ νέου υποψήφια. Εξάλλου η Ε. Βόζεμπεργκ θεωρείται από το Μαξίμου πως έχει παράξει πολύ έργο στις Βρυξέλλες, ενώ έχει δείξει και έντονη μαχητικότητα όταν χρειάστηκε.Υποψήφια δεν θα είναι όπως όλα δείχνουν η Μαρία Σπυράκη όσο ακόμη εκκρεμεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Ενώ και μια υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, δεν θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

Mε έντονο «άρωμα» ΠΑΣΟΚ, η υποψηφιότητα του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ο οποίος έδωσε πρόσφατα το «παρών» στην περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή. Ένα ακόμα πρόσωπο που έδωσε το παρών στην συγκέντρωση ήταν ο Καθηγητής Οικονομικών Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος επίσης προορίζεται για το ευρωψηφοδέλτιο. Ο κ. Μαραβέγιας διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση που συγκροτήθηκε το 2012 από μη Πολιτικά Πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται να κλειδώνει και ο πρώην Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Ακόμη ακούγεται το όνομα της Βούλας Πατουλίδου, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, αλλά και του πρώην Πρύτανη ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Τέλος στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, δεν αποκλείεται να συμμετέχει και ο εξαιρετικά δημοφιλής παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι είχε συναντήσει τον Πρωθυπουργό για καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)