Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια 

 

 

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Πέμπτη (11/1), σε διάφορες πόλεις, με τους φοιτητές να προχωρούν σε διαμαρτυρία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια διοργανώνονται με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, αλλά και συλλόγων διδασκόντων στα Πανεπιστήμια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στήριξη και ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Αθήνα, 12:00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 12:00 Καμάρα

Πάτρα, 10:30 πλ. Γεωργίου

Ηράκλειο, 12:00 πλ. Ελευθερίας

Σύμφωνα με ανακοινώσεις φοιτητικών συλλόγων, αποφασίστηκαν καταλήψεις σε όλα τα πανεπιστήμια της Αθήνας. Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη (11/1)) ξεκινούν καταλήψεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)