Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα - Στο τραπέζι η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα - Στο τραπέζι η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα
 

  Δεν ικανοποιήθηκαν οι αγρότες από όσα άκουσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν ικανοποιήθηκαν οι αγρότες από όσα άκουσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, εξέφρασε την άποψη πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν, σημείωσε ωστόσο πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα.

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα
επιβίωσης», τόνισε.

Το βασικό σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και η προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Αντιδράσεις υπάρχουν και για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αγροτικό ρεύμα, καθώς όπως αναφέρουν οι αγρότες κάνει διαχωρισμό σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε αυτούς που δεν έχουν.

Ο Γιάννης Παναγής, του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, χαρακτήρισε «εποικοδομητικό και εν πολλοίς ουσιαστικό» το διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ωστόσο και αυτός πως «τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσουν οι ίδιοι οι αγρότες»

Η κρίσιμη συνέλευση των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 5 στον Πλατύκαμπο. Σε αυτήν αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς οι προτάσεις Μητσοτάκη, ενώ συσκέψεις θα γίνουν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα τα μπλόκα, ώστε οι αγρότες να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)