Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στους νέους Ποινικές Κώδικες

 https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/main/public/2024-02/afisa_1.jpg.webp?itok=vAR9m2DA

Σε έκτακτη γενική συνέλευση ενάντια στους νέους Ποινικές Κώδικες καλεί σήμερα (18:00) στην Πάντειο η «ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο νέο ΠΚ και την πολιτειακή εκτροπή», η οποία τονίζει την ανάγκη για άμεσο συντονισμό και συνοργάνωση του αγώνα, ώστε να μην περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.


 
Σκοπός της σημερινής συνέλευσης η συζήτηση του ζητήματος, η συνοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης και η οργάνωση για την κατάσταση μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, το οποίο πιθανότατα θα εγκρίνει η Ν.Δ. με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Η συνέλευση καλεί «συλλογικοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να καλέσουν άμεσα αντίστοιχες έκτακτες ανοιχτές διαδικασίες συνοργάνωσης με σκοπό την διευρυμένη πανελλαδική κινητοποίηση. Ήρθε η ώρα για όλους, όλες και όλα να αναλάβουμε την ιστορική, πολιτική και ηθική ευθύνη για τον αγώνα, να δεσμευτούμε, να αντισταθούμε, να συγκρουστούμε με το καθεστώς άμεσα, συντονισμένα και μαζικά» καταλήγει το κείμενο.

Τέλος, ξεκινά σειρά βίντεο με θέμα «Κριτικές έρευνες πάνω στον νέο Ποινικό Κώδικα». Κάθε επεισόδιο θα εξερευνεί μια πτυχή του νέου ποινικού κώδικα με συνεντεύξεις από νομικούς και άλλους πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)