Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Για προειδοποιητικό μήνυμα κάνει λόγο η ΕΛΑΣ

Ποιος ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης στον Πειραιά: Για προειδοποιητικό μήνυμα κάνει λόγο η ΕΛΑΣ
 

 Μετά την επίθεση στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον Πειραιά, οι Αρχές ερευνούν την εμπλοκή μαύρου ΙΧ, που εντοπίστηκε στη γέφυρα Καλυφτάκη.

Συναγερμός σήμανε στον Πειραιά, καθώς σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής ισχυρή έκρηξη σε χώρο στάθμευσης δίπλα από βενζινάδικο. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κτήρια, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε επί της Οδού Ομήρου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, σηκώνοντας στο πόδι τους κατοίκους. Αμέσως, αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή, αποκλείοντας το σημείο και διακόπτοντας την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Στο σημείο βρέθηκαν και ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπίσουν υπολείμματα από τη βόμβα.

Η βόμβα τοποθετήθηκε δίπλα από το βενζινάδικο, στον υπαίθριο χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί άνοιγμα στο τοιχίο.

Από τα πρώτα στοιχεία οι Αρχές εκτιμούν ότι η έκρηξη ήταν «προειδοποιητική». Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει και το ενδεχόμενο η βόμβα να προοριζόταν για κάποιον που παρκάρει στον εν λόγω χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. και από στοιχεία από μαρτυρίες κατοίκων, πριν από έναν μήνα, είχαν πέσει πυροβολισμοί στο σημείο από διερχόμενο όχημα.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μαφιόζικης επίθεσης.

peiraias1 55aa6

Μάρτυρας ανέφερε στο Mega, «Εγώ επειδή κοιμάμαι αργά, 3.15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσε.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως, λίγη ώρα μετά τη βόμβα, ένα σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εντοπίστηκε στην γέφυρα Καλυφτάκη, το οποίο δεν σταμάτησε σε έλεγχο της Αστυνομίας.

Ξεκίνησε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται εάν αυτό το γεγονός συνδέεται με το περιστατικό. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)