Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Σπαρτιάτες: Δίωξη κατά 13 ατόμων για εξαπάτηση των εκλογέων

 H K.O. των Σπαρτιατών

 


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 προσώπων, μεταξύ των οποίων του Ηλία Κασιδιάρη.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 προσώπων, μεταξύ των οποίων του Ηλία Κασιδιάρη, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για την υπόθεση του κόμματος των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία για τη δίωξη, η οποία τυπικά ασκείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στρέφεται κατά του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και κατά 11 πρώην και νυν βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών. Συγχρόνως, αφορά και ένα δικηγόρο, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έχει καταλήξει -κατά πληροφορίες- ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης ενώ ήταν έγκλειστος λόγω της καταδίκης του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών και καθοδηγητής των υποψηφίων βουλευτών με τους οποίους είχε συχνές επαφές.

Ως προς το δικηγόρο, φαίνεται πως προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε στις επαφές που είχε ο Ηλ. Κασιδιάρης με τους τότε υποψήφιους βουλευτές.

Ως προς τους βουλευτές -νυν και πρώην- για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, πρόκειται για τους: Αθ. Χαλκιάς, Χαρ. Κατσιβαρδας, Γ. Μανουσος, Αλ. Ζερβέας, Ιω. Δημητροκάλλης, Διον. Βαλτογιάννης, Γ. Ασπιώτης, Μιχ. Γαυγιωτάκης, Ιω. Κοντής, Π. Δημητριάδης και Κων. Φλώρος (νυν ανεξάρτητος βουλευτής).

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε «Greek Mafia» και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Β. Στίγκας μάλιστα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι δυο φορές προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Γεωργίας Αδειλινη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εγγραφές εξηγήσεις του Ηλ. Κασιδιάρη και των βουλευτών οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι φέρονται ότι αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς, ωστόσο φαίνεται πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.

Πηγή:news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους.
    Οι ψηφοφόροι τους είναι ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)