Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Αμείλικτα τα ερωτήματα για την «ανυπαρξία» της ΕΛΑΣ

 Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Αμείλικτα τα ερωτήματα για την «ανυπαρξία» της ΕΛΑΣ

 

 
 Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το όργιο ολιγωρίας των αστυνομικών της ΕΛΑΣ που οδήγησαν σε γυναικοκτονία έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργυρών: Τελικά πού μπορεί να είναι ασφαλής μια γυναίκα;

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έπειτα από τη σοκαριστική νέα γυναικοκτονία που στέλνει δυστυχώς το μήνυμα στις κακοποιημένες γυναίκες ότι πουθενά δεν είναι ασφαλείς.

Το γεγονός πως η 28χρονη Κυριακή Γρίβα βρέθηκε στο ΑΤ ζητώντας την βοήθεια της αστυνομίας - αφού της την είχε στημένη ο κακοποιητικός πρώην σύντροφός της - και δολοφονήθηκε αβοήθητη λίγα λεπτά μετά δίπλα στη σκοπιά οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση και ΕΔΕ.

Μάλιστα χθες απομακρύνθηκε ο Διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, καθώς κι η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια κι η οδηγός της επόπτριας - οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας. Παράλληλα απομακρύνθηκε ο σκοπός του ΑΤ αλλά και ο αστυνομικός που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο - ο οποίος συνομιλούσε με το θύμα και είπε την αδιανόητητη ατάκα ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σοκαριστικό ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο ήδη την Τρίτη από την ΕΛΑΣ στον εισαγγελέα και στον αξιωματικό που διεξάγει την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Τα αμείλικτα ερωτήματα για την ανυπαρξία της ΕΛΑΣ

Η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αφού βρέθηκε στο τμήμα για να ζητήσει προστασία - αφού ο κακοποιητικός πρώην σύντροφός της βρισκόταν ακόμη μια φορά έξω από το σπίτι της.

Η γυναίκα, ωστόσο, έφυγε χωρίς να ανοιχτεί φάκελος με την καταγγελία της, ενώ την ανάγκασαν να καλέσει μόνη της την Άμεσο Δράση για να ζητήσει περιπολικό.

Από αυτό προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα, γιατί οι αστυνομικοί δεν της προσέφεραν βοήθεια, εφόσον γνώριζαν το παραβατικό ιστορικό του δράστη - στο παρελθόν τον είχε καταγγείλει για βιασμό και βιαιοπραγία

Γιατί κανείς δεν της είπε να περιμένει στο τμήμα, προκειμένου να είναι ασφαλής, μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο περιπολικό για να την πάει σπίτι της.

Γιατί η αξιωματικός που βρισκόταν στο τμήμα δεν κάλεσε η ίδια το 100 αλλά είπε στην άτυχη κοπέλα να καλέσει προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Γιατί υπήρξε αυτή η σοκαριστική αδιαφορία όταν εκείνη κάλεσε για βοήθεια την Άμεσο Δράση.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι η κοπέλα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της σκοπιάς του ΑΤ ενώ η ίδια φώναζε σε πολύ κοντινή απόσταση από το κουβούκλιο του σκοπού.

Το γεγονός ότι το θύμα δεν έκανε «κανένα λάθος» αλλά αντίθετα ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛΑΣ - και παρόλα αυτά πέθανε αβοήθητη - θέτει και το σοβαρότερο ερώτημα: Τελικά πώς μπορεί να είναι πραγματικά ασφαλής μια γυναίκα; 

Πηγή: dnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)