Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτιστική Βραδιά 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Μια βραδιά πολιτισμού, όπου οι λέξεις συνάντησαν την εικόνα και την μουσική, πρόσφεραν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας την Τετάρτη 16/2/2011 στο κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του Ξενιτίδειου.




Τα μυθιστορήματα:  Η εποχή των Υακίνθων της Τούλας Τίγκα, Το μυστικό του δούλου,  της  Έυης Πίνη,   Δύσκολα Χρόνια, και Όλιβερ Τουίστ του Charles Dickens και   Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, της Άλκης Ζέη ζωντάνεψαν μέσα από τις αφηγήσεις των μαθητών. Η δύσκολη παιδική ηλικία των ηρώων ήταν η κοινή συνισταμένη όλων των παρουσιάσεων που κατάφεραν να συγκινήσουν αλλά και να προβληματίσουν το κοινό, πάνω στο διαχρονικό αυτό φαινόμενο.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τη σκυτάλη πήρε η μουσική. Το μουσικό συγκρότημα «Ονειροκρίτες», ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε  μέσα από τις δραστηριότητες του Γυμνασίου, μάγεψε το κοινό  με τις ερμηνείες τραγουδιών από το έντεχνο ροκ ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο.
Για άλλη μια φορά το 2ο Γυμνάσιο απέδειξε πως ο χώρος του σχολείου μπορεί να γίνει ένας πραγματικός χώρος καινοτομίας και πολιτισμού, όταν στο επίκεντρο βρίσκεται ο μαθητής και η δουλειά συνδυάζεται με το ταλέντο και το φιλότιμο.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορεί κανείς να αναζητήσει στην ιστοσελίδα του 2ου Γυμνασίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)