Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΡ ΒΡΥΣΗΣ




Με επιστολή του  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας Θεόδωρους Θεοδωρίδης ζητα τη διατήρηση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης. Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης κ. Παρακευόπουλος Δημήτριος, συνοδευόμενος από τη σύμβουλο κ. Ουσταπασίδου Γεωργία, επέδωσαν ψήφισμα για το θέμα το οποίο συνυπογράφεται εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Κρύας Βρύσης και από τους προέδρους και τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων Ακρολίμνης, Αγίου Λουκά και Εσωβάλτων-Σταυροδρομίου.
                                               Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Θ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με την κατάργηση ή/και συγχώνευση οργανικών μονάδων υπηρεσιών μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στη μείωση των κρατικών δαπανών που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο στην παρούσα δυσχερή για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία. Παρόλα αυτά, πολλές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες οι οποίες είναι δύσκολο να αποτιμηθούν με οικονομικούς όρους και όταν εσπευσμένα και άκριτα αποφασίζεται η κατάργησή τους είναι πιθανόν να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις με υψηλό κοινωνικό και, τελικά, οικονομικό κόστος για τους πολίτες και την πολιτεία.

Ενόψει των δρομολογούμενων αλλαγών στην οργανωτική δομή της ελληνικής αστυνομίας, σας καλώ να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης το οποίο διαχειρίζεται υποθέσεις και προασπίζεται τη δημόσια ασφάλεια σε μία ιδιαίτερα εκτεταμένη και ξεχωριστή από πολλές απόψεις περιοχή.

Συγκεκριμένα, η κατάργηση του εν λόγω αστυνομικού τμήματος αποτελεί μία μη ορθολογική απόφαση καθώς μία σειρά από σημαντικούς λόγους επιβάλλουν τη διατήρηση και ενίσχυσή του, παρά το αντίθετο. Ειδικότερα:

Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και, συνεπώς, η ενδεχόμενη κατάργησή του δεν πρόκειται να συμβάλλει στην εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων. Αντιθέτως, η αναγκαστική μετακίνηση του προσωπικού τού τμήματος σε άλλη κεντρική υπηρεσία συνεπάγεται υψηλό κόστος για τις καθημερινές του μετακινήσεις  αλλά και για την ίδια την υπηρεσία η οποία θα πρέπει να πραγματοποιεί ελέγχους και να διεκπεραιώνει υποθέσεις σε μία περιοχή με μεγάλη ακτίνα δράσης.

Κατά τους θερινούς μήνες στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Κρύας Βρύσης συγκεντρώνεται πολύ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, μετακλητών εργατών γης οι οποίοι απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες. Η κατάργηση του τοπικού αστυνομικού τμήματος θα έχει σαν συνέπεια την μη αποτελεσματική και αποδοτική αστυνόμευση της περιοχής και την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας από τους κατοίκους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φορολογούμενους πολίτες, ιδιαιτέρως δε στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ασφάλειας.

Το αστυνομικό τμήμα της Κρύας Βρύσης διαχειρίζεται καθημερινά μεγάλο όγκο υποθέσεων και εξυπηρετεί καθημερινά πολυάριθμους πολίτες πολλοί από τους οποίους δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν σε μεγάλη απόσταση για την εξυπηρέτησή τους. Ταυτόχρονα, δεν έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτικό τρόπο για την εξυπηρέτησή τους.

Το αστυνομικό τμήμα Κρύας Βρύσης διαθέτει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό επιτυχιών στην αποτελεσματική εξάρθρωση και αντιμετώπιση ποινικών υποθέσεων, αλλά και τον έλεγχο του μεγάλου αριθμού μεταναστών με σημαντικά οφέλη για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία και την εγκαθίδρυση ενός αισθήματος ασφαλείας. Ειδικότερα σας αναφέρουμε την μάχη που δίνει στον Κάμπο με τους εμπόρους ή καλλιεργητές ινδικής κάνναβης με τελευταίο παράδειγμα τη σύλληψη δύο ατόμων που καλλιεργούσαν 500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε τρία αγροκτήματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλώ να επανεξετάσετε τον ενδεχόμενο κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Κρύας Βρύσης και, στο πλαίσιο της νέας δομής της ελληνικής αστυνομίας, να δρομολογήσετε την ενίσχυσή του με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή και την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για ανάπτυξη και ευημερία.

Κλείνοντας, θεωρώ σημαντικό να επισημάνω τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική περιφέρεια. Η βεβιασμένη κατάργηση αποκεντρωμένων μονάδων θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της αστυφιλίας και την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου. Δεδομένου ότι στην ελληνική περιφέρεια παράγεται σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό αγροτικών και άλλων προϊόντων, η αποδυνάμωσή της θα οδηγήσει στην πλήρη εξάρτηση της χώρας από εισαγωγές ακόμη και βασικών αγαθών.
                       

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας



Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης









Πίνακας Αποδεκτών:
1)    Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2)    Υφυπουργό Εσωτερικών
3)    Βουλευτές Νομού Πέλλας
4)    Δήμαρχο Πέλλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)