Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΟΚΤΩ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

ΔΕΝ πρόλαβε να αναλάβει καλά-καλά τα καθήκοντά του ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Αλμωπίας Σταύρος Κλεισούρηςκαι πηγαν οκτώ υποθέσεις,από τις οποίες οι επτά διεκπεραιώθηκαν.Μια απο αυτές αφορούσε το ΤΑΠ:



Πολίτες και συμβολαιογράφοι κατήγγειλαν ζητήματα που αφορούσαν στην έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας, ζητώντας να τους προσκομιστούν επιπλέον έγγραφα και δικαιολογητικά, πλέον αυτών που ορίζει η υπ αριθμ.ΕΣ.Δ.ΔΑ ΔΙΑ/Δ1 1390/2002 υπουργική απόφαση και οι διατάξεις του Ν.2330/2004.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής του αρμοδιότητας, ζήτησε απο το αρμόδιο τμήμα, να εκδίδει τις σχετικές βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ, αφού ο πολίτης προσκομίσει στην υπηρεσία αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ. Αφού διαπιστωθεί ότι τα αναγραφόμενα στην αίτηση -υπεύθυνη δήλωση τ.μ του ακινήτου είναι ίδια με αυτά που αναγράφονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ να μην ζητά να προσκομισθούν περισσότερα δικαιολογητικά ή έγραφα. Στη συνέχεια εφόσον γίνει ο δειγματοληπτικός έλεγχος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθρ. 10 του Ν.2330/2004,  να πραγματοποιεί ακόμα και αυτοψία στο ακίνητο αν χρειαστεί για να διαπιστώσει άν η δήλωση είναι αληθής ή όχι.
Μετά την παρέμβασή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, για τη έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ, δέχθηκε την πρόταση και εξέδωσε τις σχετικές βεβαιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)