Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Oχι στις συγχωνεύσεις - κλείσιμο κλινικών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών



          Δυστυχώς οι προεκλογικές θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» για τον Καλλι-κράτη και τις συνέπειές του στο χώρο της υγείας, επιβεβαιώθηκαν πριν καν περάσει ένας χρόνος .
          Όταν οι άλλοι θεωρούσαν τον Καλλικράτη ευκαιρία και στοίχημα, η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιούσε τον κόσμο για την υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Άρα όλα αυτά που συντελούνται και αφορούν και το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία . Είναι ακριβώς οι συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στο χώρο της υγείας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν δίστασαν  να μαγειρέψουν τα στοιχεία προκειμένου να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
         Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε επιχειρησιακές μονάδες, με γνώμονα την οικονομική αυτονομία. Η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει περισσότερα κρατικά έσοδα, για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Γι αυτό και περικόπτονται  από την υγεία  1,3 δις ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκατ ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015.
        Λιγότερες  δημόσιες υπηρεσίες υγείας σημαίνει αύξηση του χρόνου αναμονής στις λίστες και εξαναγκασμό των ασθενών να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας ή στα ιδιωτικά απογευμα-τινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Ταυτόχρονα αυξάνεται η εντατικοποίηση και επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προκειμένου οι υγειονομικοί να γίνουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό, επιστημονικό δυναμικό.
       Η κυβέρνηση  επικαλείται ότι είναι μεγάλο το κόστος και γίνονται σπατάλες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος αλλά η πηγή του κοινωνικού πλούτου, που σφετερίζονται οι πλουτοκράτες. Έχουνε  λοιπόν κάθε δικαίωμα να έχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
       Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η υγεία και η ζωή μας, εξαιτίας αυτής της πολιτικής βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν, την υγεία και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από κοινωνικό αγαθό σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα απλη-σίαστο για την λαϊκή οικογένεια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει αυτή η πολιτική.
Ο αγώνας πρέπει να είναι μέχρι την τελική νίκη. Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της υγείας των παιδιών μας, των γονιών μας και των οικογενειών μας.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΝΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ  :
  Να μη συγχωνευτεί-καταργηθεί καμία κλινική, κανένα κρεβάτι, κανένα νοσοκομείο.
  Να απαγορευτούν οι συμβάσεις ανάμεσα σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα.
  Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των μονάδων υγείας με βάση τις ανάγκες του λαού.
  Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την υγεία.
  Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  Να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε νοσοκομείο και ΙΚΑ όλοι οι άνεργοι ανασφάλιστοι.

                      ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  σαν «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»
   Να συσταθεί επιτροπή αγώνα από εκπροσώπους όλων των φορέων και από εργαζόμενους του νοσοκομείου.
  Να γίνει ενημέρωση των πολιτών με διάφορες εκδηλώσεις.
  Να κλείσει το Δημαρχείο Πέλλας μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφαση , που θα οδηγήσει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο κλινικών , προχω-ρώντας με συμμετοχή των συνδημοτών μας σε αγωνιστική κλιμάκωση των αντιδράσεών μας .
       

                           ΜΠΟΡΟΥΜΕ  &  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)