Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

           

Με αφορμή περιστατικά κλοπών γεωργικών ελκυστήρων και μηχανημάτων που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας αλλά και σε διάφορες
περιοχές της Χώρας κατά το πρόσφατο παρελθόν, η Διεύθυνσή μας απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ώστε να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο μέτρο προστασίας – αποτροπής τέτοιων κλοπών σε βάρος τους.
Ενδεικτικά παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες γεωργικών ελκυστήρων και μηχανημάτων ώστε:
o       Να μην αφήνουν ελκυστήρες, μηχανήματα κ.λ.π. γεωργικά εργαλεία τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.
o       Να τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
o       Να αναφέρουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
o       Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους προκειμένου να έχουν φωτογραφίες για να παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
o       Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
o       Να λαμβάνουν κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο κατά την κρίση τους και κατά περίπτωση για την αποτροπή τέτοιων παράνομων πράξεων.

Σε κάθε περίπτωση που οποιοσδήποτε επιθυμεί να αναφέρει ή να καταγγείλει οτιδήποτε σχετικό με το θέμα παρακαλείται να προσέλθει στις αρμόδιες κατά τόπο Υπηρεσίες μας ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μ’ αυτές ως κατωτέρω:
            Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας:            2381051707 
            Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών:         2382084264 
            Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας:          2381083108 
            Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας:          2384021111 
            Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης:  2382061510 
            Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας:         2381031111 
            Άμεση Δράση:                              100 ή 2381051700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)