Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Υπόδειγμα εθελοντισμού ο Δήμος Αλμωπίας




ΣΦΟΔΡΑ σφυροκοπήματα δέχτηκε η πλειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας  σε αρκετά ζητήματα .
΄Ένα από αυτά ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο Πέτρος Ζέρζης στην πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ  Αθηνά Δούκα  για το αν εργάζονται άτομα με μαύρα

Ανέφερε μάλιστα ότι κάποιοι κυκλοφορούν και λένε ότι η Επιχείρηση τους οφείλει χρήματα και πως ένα τουλάχιστον άτομο το μετέφερε και στον ίδιο προσωπικά. Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ απάντησε ότι
κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει . Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με μαύρα ,αλλά εθελοντές . Σε αυτό συνηγόρησε και η αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαγκή , η οποία είπε ότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές . Αργότερα διαβάστηκε και έγγραφο – απάντηση σε έρευνα που ζήτησε ο Συμπαραστάτης του Δημότη Σταύρος Κλεισούρης  και στο οποίο γινότανε λόγος για εθελοντική προσφορά εργολάβων και πολιτών στην κατασκευή διάφορων έργων .
Ο Πέτρος Ζέρζης παρατήρησε ότι με τόσο εθελοντισμό ο Δήμος δεν χρειάζεται να διεκδικεί κονδύλια  από την κεντρική εξουσία ,γιατί δεν έχει έξοδα  αφού όλα γίνονται εθελοντικά . . Παρατήρηση με την οποία συμφώνησε και ο Χρήστος Μπίνος .
 Ο Πρόεδρος Κώστας Νικολαϊδης με την σειρά του παρατήρησε ότι το 2011 ήταν μια χρονιά εθελοντισμού.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου πρότεινε , να γίνει μία λίστα των εθελοντών  πολιτών και των εθελοντών εργολάβων  και να δοθεί στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν όλοι.





2 σχόλια:

  1. ετσι κοροιδευουν τα παιδια που δουλευουν?
    οι εθελοντες δουλευουν και η δουκα με την μπαγκη μοστραρονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον. Η έννοια του εθελοντισμού βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας πού ο καθένας μας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του πάσχοντα συνανθρώπου του χωρίς να ζητάει αμοιβή. Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας.
    Ο εθελοντισμός ταυτίζεται με τη φιλανθρωπία, όπως χρησιμοποιήθηκε κατά την κλασική εποχή κυρίως για να αποδώσει μια καινούργια αρετή, την αγάπη για το συνάνθρωπο. Όσο όμως και αν επιδιώχθηκε από όλους να ταυτιστούν οι δύο έννοιες, ο εθελοντισμός συνεχίζει να εμπνέει περισσότερο, ειδικά στη σημερινή εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός.
    Ο εθελοντισμός συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά για την κοινή ευημερία. Συνδυάζει τα στοιχεία της ελεύθερης βούλησης και επιλογής με την ένταξη σε ένα πρόγραμμα δράσης. Ως ελεύθερη απόφαση είναι προσωπική υπόθεση, είναι τρόπος ζωής και ατομική πειθαρχία. Είναι ο έρωτας για τη βοήθεια και τη στήριξη της ανάγκης των άλλων. Ο Εθελοντισμός είναι ο δείκτης τού πολιτισμού μιας κοινωνίας.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΕΙΤΩΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)