Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με τον Δ/κτη του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο με αντικείμενο την διοικητική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Ν. Πέλλας



Με τον Δ/κτη του ΙΚΑ-ETAM κ. Ρ. Σπυρόπουλο συναντήθηκε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη με αντικείμενο τη σχεδιαζόμενη διοικητική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανά τη χώρα και συγκεκριμένα των υπηρεσιών του Ιδρύματος στο Ν. Πέλλας.
Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος ανά τη χώρα, μετά τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την υπαγωγή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το οποίο εστάλη στις υπηρεσίες και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για διαβούλευση, στο Ν. Πέλλας από τρία (3) υποκαταστήματα και ένα (1) παράρτημα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, προτείνεται η διατήρηση μόνο δύο (2) υποκαταστημάτων.
Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Σπυρόπουλο τη διατήρηση ως έχουν όλων των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Ν. Πέλλας προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια, μεταξύ των οποίων και τη γεωγραφική θέση και ιδιομορφία του νομού, πολλές περιοχές του οποίου είναι απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να μεταβούν σε αυτά για να εξυπηρετηθούν.
Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν ανοικτός στα επιχειρήματα της κ. Τζάκρη και τόνισε στη βουλευτή ότι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί χωρίς πρώτα να ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις των τοπικών φορέων και υπηρεσιών.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)