Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τορπιλίζουν κάθε αγνή προσπάθεια. Εμπόδια στους Ερωτέχνες Αλμωπίας .





Τα πνευματικά δικαιώματα φαίνεται ότι δεν νοιάζονται και τόσο για το…πνεύμα αλλά για την ύλη και το χρήμα . Αυτή την εντύπωση τουλάχιστον δίνουν  τα εμπόδια που βρήκαν οι Ερωτέχνες της Αλμωπίας και αναγκάστηκαν να ματαιώσουν τις παραστάσεις θεατρικού έργου.  Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής :




Είμαστε μια παρέα νέων ανθρπώπων που τόλμησαν εδω στην ακριτική επαρχία της Αλμωπίας να ασχολιθούν ερασιτεχνικά με το Θέατρο.
 Χωρίς ιδιοτέλεια στον σκοπό μας,χωρίς οικονομικά κίνητρα,θελήσαμε να δώσουμε χαρά κι άλλοτε πάλι να βάλουμε σε σκέψεις μαζί με μας,τους συμπολίτες μας.Η επιλογή του έργου πιστεύουμε πως ακολούθησε τις επιθυμίες του φιλοθεάμονος κοινού της πόλης μας.Πάντοτε φιλικά παρείστικα και με έναν κοινό παρονομαστή,την αγάπη του κοινού και την δική μας για το θέατρο.
 Ο αυθορμητισμός μας μάλλον αγνόησε παραμέτρους όπως το οτι έπρεπε να ενημερωθούμε για τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων.
 Άλωστε ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των παραστάσεων μας μας απομάκρυναν απο κάθε σκέψη που έχει να κάνει νε νούμερα,εμπορικά κέρδη και αριθμούς.Προγραμματίσαμε λοιπόν τρείς παραστάσεις,τα έσοδα των οποίων θα τα διαθέταμε στα παιδιά με ειδικές ικανότητες <<ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ>>,σε ενα παιδί που πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό και σε μια οικογένεια με δυο ορφανά παιδία.
 Ομως η άποψη κάποιων ηταν διαφορετική ετσι προχώρησαν σε καταγγελία των παραστάσεων στην εταιρία Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις για τις 13/14 και 15/1/2012.
 Στήν χώρα μας υπάρχουν 7000 περίπου ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες.Απο αυτές ελάχιστες παίρνουν τα πνευματικά δικαιώματα γιατί πολύ απλά κάποιοι συγγραφείς δεν τα παραχωρούν σε ερασιτεχνικές ομάδες (όπως στην δική μας περίπτωση) ενω κάποιοι άλλοι τα κοστολογούν απο 1000 εως και 10000 εuro.
 Για τις τελευταίες μας παραστάσεις προπωλήθηκαν πολλά εισητήρια.Είναι συκγινητικό οτι ενα μεγάλο ποσοστό απο αυτούς που τα προμηθέυτηκαν δεν θέλησαν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω,έτσι οι παραστάσεις μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν αλλα τα χρήματα υπάρχουν.
 Ευχαριστούμε πολύ ολον τον κόσμο,για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του και υποσχόμαστε να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.


Υ.Σ.  Δηλώνουμε οτι εμείς οι Ερωτέχνες Αλμωπίας δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε κανενός είδους Θέατρο ΣΚΙΩΝ!

<<Ερωτέχνες Αλμωπίας>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)