Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε τσέπη αδύναμη για το καρναβάλι


Οι ελάχιστοι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων από του πολλούς που κλήθηκαν  ,δήλωσαν στη σύσκεψη για το ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ , μεγάλη προθυμία ,εξέφρασαν όμως αμφιβολίες για την δυνατότητα εξεύρεσης πόρων .
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις επαγγελματίες του  από την Αριδαία παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ,μεταφέροντας την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Στράτος Κωτσίδης μετέφερε την άποψη του εμπορικού κόσμου που ναι μεν συμφωνεί να γίνει το καρναβάλι ,αλλά δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά.
Ο Δήμαρχος τόνισε την αξία του εθελοντισμού ,στην οποία και βασίζεται κατά ένα μέρος η επιτυχία του καρναβαλιού .  Πέρσι οι εθελοντές ήταν παρά πολλοί . Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που πληρώθηκαν , όπως ο ήχος αλλά έκαναν καλή τιμή.
Ο Χρήστος Τουμανίδης πρότεινε να ιδρυθεί ένας οργανισμός για το καρναβάλι ,έτσι ώστε όλα να σχεδιάζονται έγκαιρα και σωστά και όχι στο
πόδι την τελευταία στιγμή  και εντελώς ερασιτεχνικά. .  Υπεύθυνη ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαγκή ,αν και λογικά τον ρόλο αυτό μάλλον έπρεπε να  αναλάβει η ΔΗΚΕΔΑ. Αυτό όμως προφανώς ενδιαφέρει ελάχιστα καθώς το ζητούμενο είναι η ουσία  και η εξεύρεση των χρημάτων για «αξιοπρεπές »
Ο δήμαρχος ζήτησε τα άρματα να έχουν ευρηματικότητα και να μην γίνονται αντιγραφές από άλλα καρναβάλια.
Εμμέσως πλην σαφώς πάντως έριξαν τις μπηχτές τους  προς τον Δήμο ,λέγοντας ότι δεν χρειάζεται τόση μιζέρια.

2 σχόλια:

  1. καρναβαλια εχουμε γινει ολοι ρε παιδια με ευθυνη του βενιζελου και του πασοη,για τους τοσους φορους που εβαλαν.αλλα λεφτα δεν υπαρχουν,μας τελειωσαν. εμπορος της οδου ΛΟΧΑΓΟΥ ΠΑΣΣΙΑ.ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)