Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«ΜΕΡΚΕΛ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται».


Με μεγάλη επιτυχία  συμμετείχε το Εδεσσαϊκό Θέατρο και φέτος στην κεντρική αποκριάτικη παρέλαση με το σατυρικό θέμα: «ΜΕΡΚΕΛ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται».
Πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση θεατρικών Σχημάτων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο παρουσιάζει το έργο "Παγωτό μεσ΄το χειμώνα" του Mino Bellei το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:15μ.μ. στο θέατρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" στη Θεσσαλονίκη- Εθνικής Αμύνης 1. Είσοδος Ελεύθερη.
Το έργο διαδραματίζεται στην Ιταλία, τη δεκαετία  του ’80. Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία η οποία βασίζεται στον χαρακτήρα των ηρώων, του Ρουτζέρο –Παναγιώτης Γαρτσιώνης-, της Λάουρα –Κατερίνα Γαλανού-, του Μικέλε –Χρήστος Χατζής- και της Άνναρόσα – Σοφία Πετρίδου-. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Μαρίας Κοντίου.
Στο έργο  διαδραματίζεται ένα αιώνιο παιχνίδι. Το παιχνίδι των σχέσεων των δύο φύλλων. Τέσσερις άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, συνυπάρχουν. Δύο ζευγάρια, αντίθετων χαρακτήρων, συμβιώνουν. Οι διαφορετικότητες των δύο φύλλων έρχονται σε συγκρούσεις.
Συμμαχίες και αντιπαλότητες. Συνεργασίες και παγίδες. Συγκυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις. Όλα όμως δείχνουν την ανάγκη για επικοινωνία μεταξύ τους. Όλα τους τα παιχνίδια καταλήγουν πως τελικά ο ένας χρειάζεται, συμπληρώνει τον άλλον.
Αρκεί να μη φοβόμαστε τις αλήθειες μας. Αρκεί να μην κρύβουμε το αληθινό εγώ μας. Όσο πιο γρήγορα ρίξουμε στις σχέσεις μας τις μάσκες και δείξουμε το δικό μας πρόσωπο στους συντρόφους μας, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε σε ποιοτική συνύπαρξη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία το Εντευκτήριο του Συλλόγου (Ι. Δραγούμη 35) είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10:00π.μ. έως τις 14:00 και στο τηλ. 2381025429. e-mail: Edessaikotheatro@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)