Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανύπαρκτο έργο και με βούλα ,στον Αργάγγελο

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του  πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου Σταύρου Τουφεγγόπουλου , ότι δεν υπάρχουν εικονικά εργα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική . Στο Αρχάγγελο και με βούλα αποδείχτηκε ότι ενώ πληρώθηκε έργο το 2010 , αυτό ποτέ δεν έγινε . Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Παράσχου Τσάνταλη , επικεφαλής τότε της αντιπολίτευσης ,η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γεγονότα του Ν. Πέλλας.


ΓΙΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής παρακολούθησης»
ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ
«Πολύ γρήγορα  κύλησε ο χρόνος  και απέδειξε περίτρανα  ότι όσα έλεγε τον καιρό της  «παντοδυναμίας» του για μένα  ο πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου  Σταυρος Τουφεγγόπουλος, ισχύουν για τον ίδιο . Τότε διατυμπάνιζε με στόμφο, ότι χρειάζομαι ιδιαίτερης επιστημονικής παρακολούθησης,  επειδή ως αντιπολίτευση  ασκούσα τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν οι πολίτες του Δήμου Εξαπλατάνου   και έκανα τους ελέγχους προκειμένου να μην διασπαθίζεται το χρήμα του Δήμου και να πιάσει τόπο για την ανάπτυξη  της περιοχής»
Αυτό υπενθυμίζει ο Παράσχος Τσάνταλης με αφορμή την τεκμηρίωση  ότι αρκετά έργα που πληρώθηκαν δεν έγιναν ποτέ. Αντί όμως ακόμα και σήμερα ο Στ. Τουφεγγόπουλος  να δώσει μια εξήγηση στον κόσμο επιχειρεί να κάνει το άσπρο  μαύρο. Επιμένει ότι λειτούργησε με μοναδικό οδηγό το συμφέρον της περιοχής.
Αν αυτό δεν χρήζει ειδικής ιατρικής επιστημονικής και …νομικής παρακολούθησης τότε ποιο χρήζει; αναρωτιέται ο Παράσχος Τσάνταλης .
Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου, ότι επί θητείας του δεν υπάρχουν εικονικά έργα η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο.
Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων  ότι «τα κακόβουλα σχόλια που ακούστηκαν κατά καιρούς από τους γνωστούς πολιτικούς αντιπάλους μου, οφείλω, να διευκρινίσω, πως είναι παραμύθια με σκοπό να πλήξουν ανεύθυνα και αβασάνιστα την τιμή και την υπόληψή μου.Να τονίσω για πολλοστή φορά πως πρόκειται για μια ακόμη ενορχηστρωμένη και συκοφαντική επίθεση εναντίον μου.Η ζωή και η δουλειά μου είναι διαφανείς, κάτι το οποίο είναι ολοφάνερο και από τον όγκο των περιουσιακών μου στοιχείων που δεν υπάρχει. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και τίποτα να κρύψω. Είμαι ανοιχτός σε κάθε οικονομικό έλεγχο. Σε ολόκληρη την πολιτική μου σταδιοδρομία ουδέποτε συμμετείχα σε πολιτικά παιχνίδια και οδηγός μου ήταν και θα είναι πάντα το συμφέρον του τόπου μας. Η πολιτική μου διαδρομή ήταν και είναι πάντα στο φως και δεν θα επιτρέψω οποιονδήποτε να ρίξει σκιές.
   Οι πολίτες του Εξαπλατάνου πρέπει να έχουν ξεκάθαρο στη συνείδησή τους ότι ο δήμαρχος τον οποίο εμπιστεύθηκαν, τίμησε την ψήφο τους, δεν την πρόδωσε και έκανε ό,τι μπορούσε για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ανατολική Αλμωπία.»
   Σε άλλες συνεντεύξεις του υποστήριζε ότι  κατά την διάρκεια της θητείας του δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό  και ότι δεν υπάρχουν εικονικά έργα. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική, υποστηρίζει ο Παράσχος Τσάνταλης. «Και δεν το λέω  εγώ, αλλά τα ντοκουμέντα. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα μικρά.»
    Αφορά το έργο «κατασκευή τσιμενταύλακα στο Τ.Δ. Αρχαγγέλου», προϋπολογισμού 9.998,85 ευρώ. Ο επιβλέπων  βεβαιώνει στις 20-11-2010 ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τους όρους της συγκεκριμένης μελέτης. Στην βιασύνη του όμως γράφει ότι η εγκατάσταση του αναδόχου έγινε στις 20-9-2010 με προθεσμία περάτωσης την 20-3-2010 ,δηλ. έξι μήνες  νωρίτερα. Παραδόξως για δεύτερη φορά δεν υπογράφει την παραλαβή του έργου, ο ορισμένος σύμβουλος παραλαβής Παντελής Κετικίδης.
    Δυο μέρες αργότερα ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ  Ν.Πέλλας λαμβάνοντας υπόψιν  την βεβαίωση του επιβλέποντος μεταβαίνει  στον τόπο του έργου, όπως βεβαιώνει εγγράφως, για επιθεώρηση  των εκτελεσθέντων εργασιών. Στη συνέχεια βεβαιώνει ότι οι εργασίες εκτελέστηκαν  εντός της προθεσμίας, δηλ. στις 20-11-2010 και ότι στο έργο δεν διαπιστώθηκαν ουσιώδεις ελλείψεις. Σημειώνει δε, ότι η βεβαίωση δεν αναπληρώνει την παραλαβή του έργου, η οποία θα γίνει  σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
    Οκτώ μήνες αργότερα όμως, ενώ πλέον έχει γίνει ο Καλλικράτης  και ο Δήμος ενιαίος , ο πρόεδρος της δημοτικής  κοινότητας Αρχαγγέλου  και δύο μέλη καταγγέλλουν  ότι  το συγκεκριμένο έργο δεν έχει κατασκευαστεί. Ο Δήμος συγκροτεί  τριμελή επιτροπή  με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας  του η οποία  μεταβαίνει για αυτοψία στον Αρχάγγελο, παρουσία των τριών καταγγελλόντων και του εργολάβου του έργου.
    Στο έγγραφό της με ημερομηνία 2-6-2011 αναφέρει τα εξής :
  Για το έργο «κατασκευή τσιμενταύλακα στο ΤΔ Αρχαγγέλου»  συντάχθηκε  μελέτη που περιλάμβανε την αποξήλωση του υπάρχοντα τσιμενταύλακα στην περιοχή «Βαλεντούμα» και την κατασκευή τσιμενταυλάκων στη περιοχή Βάλε Κουίκ μήκους 50 μέτρων, καθώς και την κατασκευή τσιμενταυλάκων   μήκους 160 μέτρων και σωληνωτού  δικτύου  στη περιοχή Σέλιστα  μήκους 70 μέτρων, διαπιστώνουμε ότι το έργο δεν έγινε.
    Αυτά τα λέει ξεκάθαρα η επιτροπή που έκανε αυτοψία  παρουσία και του εργολάβου. Μήπως και αυτά είναι παραμύθια;
   Συνεπώς κανείς δεν συκοφαντεί τον  κ Τουφεγγόπουλο.
   Απλά η αλήθεια είναι διαφορετική από τους ισχυρισμούς του. Οδηγός του ήταν όπως λέει το συμφέρον του τόπου.            Μήπως, όπως και  το συγκεκριμένο  έργο που δεν έγινε;
   Αυτό μόνο για αρχή, υπογραμμίζει ο Παράσχος Τσάνταλης.  Σύντομα έρχονται στο φως και άλλα έργα πολύ μεγαλύτερα.
   Με λίγα λόγια κ. Τουφεγγόπουλε δεν έχω πλέον σεβασμό  σε σας, ούτε στα λόγια σας, ούτε στις πράξεις σας.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2008
    Τον Ιούλιο του 2008 ο κ . Τουφεγγόπουλος δια του Τύπου , με καλούσε να καταθέσω ότι στοιχεία είχα στον εισαγγελέα . Αυτό και έπραξα . Να του θυμήσω τι ακριβώς έλεγε:  « Στις ανεύθυνες ,αβάσιμες  και συνειδητά ψευδείς αναφορές του για δήθεν  ‘κακοδιαχείριση και σπατάλη¨τον καλούμε για τελευταία φορά  να καταθέσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, όποια στιχεία διαθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα  για να διερευνήσει το προπέτον  των καταγγελιών του. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας από βάναυσους συκοφάντες».

3 σχόλια:

  1. Όσα στοιχεία έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα με τις κατα καιρούς αποκαλύψεις σας, και ορθώς πιστεύω πρέπει να αναδεικνύονται κάποια πράγματα, δείχνουν λάθη και παραλείψεις (sic) από τις τεχνικές υπηρεσίες και όπως και εσείς αναφέρετε ο προισταμενος της ΤΥΔΚ καθώς και ο επιβλέπων φέρουν την όποια ευθύνη. Σε ένα δήμο εκτελούνται πολλά έργα (100αδες) τα οποία δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί από κοντά ένας δήμαρχος, πόσο μάλλον όταν αυτά τα έργα είναι έργα συντήρησης ή περιοδικά όπως οι ασφαλτοστρώσεις. Γι'αυτό το λόγο και ορίζονται αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι παραλαβής, τεχνικές υπηρεσίες, ΤΥΔΚ, Επιτροπος, οικονομικές υπηρεσίες, επιβλέποντες κ.α. οι οποίοι κάνουν ελέγχους και υπογράφουν όλα τα έγγραφα τα οποία υποδεικνύουν στο δήμαρχο ότι όλα λειτούργησαν και εκτελέστηκαν σωστά. Πόσα πράγματα να ξέρει πια ένα δήμαρχος?Αν ήταν να τα ξέρει όλα, θα έπρεπε να καταργησουμε όλους του αντιδημάρχους, διευθυντες, προισταμένους και εν τελει ολες τις υπηρεσίες. Συγγνώμη αν σας το χαλάω αλλά σε αυτή την αλυσίδα ο δήμαρχος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Αν πραγματικά θέλετε να λάμψει η αλήθεια πάρτε από την αρχή της αλυσίδα και μη βιάζεστε να φτάσετε στο τέλος. Βλέπουμε και στην επικαιρότητα με πρόσφατες αποκαλύψεις να διώχνουν υπουργούς, γενικούς γραμματείς γιατί οι υπάλληλοι έπαιρναν μίζες. Δε νομίζετε ότι είναι λίγο υποκριτικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ 04.35 ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ?...ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ .
      Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ
      Π Λ Η Ρ Ω Θ Η Κ Α Ν ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΠΟΛΛΑ ΕΝΝΟΩ ΠΑΡΑ -ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΗ ΕΛΑΜΨΕ .

      ΦΙΛΕ 04.35 ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ.......

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν δεν είμαι φίλος σου.
      Όλοι οι υπόλοιποι που υπέγραψαν ξέρουν? Οι τεχνικές υπηρεσίες, οι οικονομικές υπηρεσίες, ο προισταμενος ΤΥΔΚ, ο επίτροπος γιατί υπέγραψαν? Γιατί όλοι αυτοί υπογράφουν πάντα πριν υπογράψει ο δήμαρχος. Και μάλιστα δεν εχουν κάποια δέσμευση από τον εκάστοτε δήμαρχο. Ούτε να τους απολύσει μπορεί, ούτε τίποτα.

      Διαγραφή

(3)