Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αναστάτωση στην Ίδα




Άνω –κάτω και πάλι οι κάτοικοι της ΄Ιδας. Αφορμή αυτή τη φορά οι δηλώσεις του προέδρου της  ΔΕΥΑ Αλμωπίας ότι το Τοπικό Συμβούλιο συμφώνησε στην πρόταση που έγινε πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο .

Η Διοίκηση της  ΔΕΥΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε διαφορετική τιμολόγηση του νερού βασιζόμενη σε σχετική διάταξη του νόμου που δίνει αυτή τη δυνατότητα, αφού η υδροδότηση γίνεται από φυσικές πηγές και όχι από γεώτρηση και το λειτουργικό κόστος είναι μικρότερο.
Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βασίλης Κανονίδης, μετά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του Δημάρχου, του ιδίου και του Τοπικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν οι προτάσεις που τέθηκαν στη λαϊκή συνέλευση στην Ίδα.
Το Τοπικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Βασίλη Κανονίδη, πείστηκε ότι οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν και για τους οποίους υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες είναι κανονικοί, αφού αφορούν διάστημα 15 μηνών και όχι 12. Από το 2012 θα χρεώνονται τα 150 κυβικά μέτρα αντί τα 100 στην ίδια τιμή που ισχύει σήμερα.
εκτός από τον Χρήστο Η ρύθμιση ψηφίστηκε ομόφωνα  εκτός από τον Χρήστο  Χουρσόγλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι την ψηφίζει μόνο όταν υπάρξει πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου το οποίο συμφωνεί με όσα ανακοινώθηκαν. Διότι η δική του εκτίμηση ήταν πως οι κάτοικοι της Ίδας, έχουν άλλη άποψη και θεωρούν υψηλές τις χρεώσεις.
Μέλη του τοπικού συμβουλίου  διαψεύδουν ότι έγινε τέτοια συμφωνία και πλέον ετοιμάζονται για γενική συνέλευση στην οποία θα ζητήσουν την αποχώρησή τους από την ΔΕΥΑ Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)