Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας για την κατάσχεση αυτοκινήτων της




Για πρώτη φορά βγαίνει από τον Δήμο Αλμωπίας επίσημη ανακοίνωση για κατάσχεση ,έστω και εμμέσως από επιχείρησή του  με αφορμή την  χθεσινή κατάσχεση αυτοκινήτων και εργαλείων  της ΔΕΥΑ .
Στην ανακοίνωση περιγράφεται η πραγματικότητα και  η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση. Ασφαλώς για ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων δεν ευθύνεται, όμως η μέχρι τώρα πολιτική δεν ήταν και η καλύτερη με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρευτούν .  Είναι τουλάχιστον όμως περίεργο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχε βγει ανακοίνωση για οποιαδήποτε  κατάσχεση σε βάρος της ΔΕΥΑ . Συνεπώς η ανακοίνωση δίνει την εντύπωση της στοχοποίησης . Ούτε και λέει όλη την αλήθεια. Για ποιον λόγο έφτασε στο έσχατο μέσο της κατάσχεσης ο συγκεκριμένος πρήν αιρετός. (σ.σ. πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου Χρήστο Δόλδη),ο οποίος εξήντλησε όλα  τα επίπεδα αντοχής  και κατανόησης. Η όλη τακτική δίνει την εντύπωση ότι  ουσιαστικά ο Δήμος επιδίωξε την κατάσχεση . Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για την σύνταξή της ασχολήθηκαν πολλοί ειδήμονες και αν –ειδήμονες)
Ολόκληρη η ανακοίνωση εξής ;

  Δ.Ε.Υ.Α ΑΛΜΩΠΙΑΣ

    ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ


       Τον τελευταίο καιρό στο Δήμο μας αλλά και στη ΔΕΥΑ Αλμωπίας συμβαίνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η τοπική μας κοινωνία βιώνει νέα ήθη και νέες  πρακτικές. Στη ζωή μας όλο και περισσότερο οι όροι « διαταγή πληρωμής» και «κατασχέσεις» γίνονται εντονότεροι.
      Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΔΕΥΑ Αλμωπίας δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση αλλά λειτουργεί ανταποδοτικά. Με αυτήν την έννοια η διαχείριση των οικονομικών της είναι δύσκολη και πρέπει να γίνεται πάρα πολύ προσεκτικά. Καθίσταται δε δυσκολότερη δεδομένου ότι έπαψε να ισχύει η επιχορήγηση που έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΔΕΥΑ και που έπρεπε να είναι πάνω από 300.000 € για κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην επιχείρηση δεν δημιουργήθηκε πρωτογενές χρέος.
      Ακόμα είναι γνωστό ότι κατά τα παρελθόντα έτη συσσωρεύτηκαν στην επιχείρηση υπέρογκες οφειλές εξαιτίας των λαθών αλλά και της κακής διαχείρισης από προηγούμενες διοικήσεις. Κατά συνέπεια τώρα , άμεσα,  η επιχείρηση δεν είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις οφειλές των παρελθόντων ετών και παράλληλα ν’ αντεπεξέρχεται στις τρέχουσες απαιτήσεις.
     Ενδεικτικές οφειλές παρελθόντων ετών είναι :
1) Προς εργαζόμενους στην επιχείρηση     143.000 €
2) Προς το ΙΚΑ  για ασφαλιστικές εισφορές    225.000 €
3) Προς τη ΔΕΗ   116.000 €
4) Προς τη Δ.Ο.Υ. 232.000 €
5) Για την ίδια συμμετοχή για το έργο της Σωσάνδρας 329.000 €
6) Για μεταχρονολογημένες επιταγές  290.000 €
7) Προς την τράπεζα Πειραιώς 419.000 € και ακόμα 27.500 € για τόκους που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2012
8) Πάνω από 300.000 € που φορτώθηκε η ΔΕΥΑ για δαπάνες που αφορούσαν
 « αδρευτικά» .
       Αυτά αν και τα γνωρίζουν πολλοί , προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες εναντίον της ΔΕΥΑ . Γι’ αυτό και είναι καταδικαστέες  οι ενέργειες εκείνες , απ’ όπου κι αν προέρχονται και που ως στόχο έχουν μεταξύ άλλων να δυσχεράνουν τη λειτουργία της που σχετίζεται με το ύψιστο αγαθό, την ίδια  τη ζωή που είναι το πόσιμο νερό.
      Ακραία ενέργεια αποτελεί και το τελευταίο περιστατικό  με την κατάσχεση των αυτοκινήτων και άλλων βασικών  εργαλείων της επιχείρησης από συμπολίτη μας που είναι μάλιστα τέως αυτοδιοικητικός  παράγων . Ουσιαστικά τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον των συμπολιτών μας.
      Έτσι λοιπόν εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν στη συνέχεια η ΔΕΥΑ  Αλμωπίας να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει προβλήματα  που τυχόν θα προκύψουν στερούμενη τα βασικά εργαλεία δουλειάς των εργαζομένων της. Εργαλεία που χρησιμοποιεί μάλιστα για καθαρά κοινωφελείς σκοπούς και τα οποία αδυνατεί  ν’ αντικαταστήσει


                                                        Ο Πρόεδρος

ΑΡΙΔΑΙΑ 02/03/2012                                              Βασίλης Κανονίδης

2 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπως και ο δημαρχος, ολοι οι αντιδημαρχοι, ο προεδρος του δημοτικου συμβουλιου, ο προεδρος των λουτρων, η προεδρος της δηκεδα κλπ. ο κανονιδης γιατι να μην πληρωνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)