Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αντίθετος με τη δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Σκύδρας ο Δ. Ψωμιάδης





Δεν είναι σύμφωνος με τη δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή της Σκύδρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή-απάντηση που απέστειλε στην βουλευτή κ. Θ. Τζάκρη, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Δ. Ψωμιάδης.

Ως γνωστό, η Τζάκρη, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφού είχε ενημερώσει για το θέμα με σχετική της επιστολή και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, απέστειλε πρόσφατα επιστολή στον κ. Ψωμιάδη στην οποία του γνωστοποιούσε ότι στην περιοχή της Σκύδρας υπάρχει  διαθέσιμος χώρος για τη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, για τον οποίο μάλιστα έχουν γίνει ήδη όλες οι σχετικές μελέτες-προτάσεις διαμόρφωσής του για on-line δημοπρασίες.
Η κ. Τζάκρη στην επιστολή της ανέφερε ότι η περιοχή της Σκύδρας γεωγραφικά μπορεί να χαρακτηριστεί από τις πιο κατάλληλες περιοχές για τη δημιουργία του δημοπρατηρίου, λόγω της εύκολης πρόσβασής της τόσο όσον αφορά άλλες περιοχές της ίδιας Περιφέρειας και όμορων Περιφερειών, όσο και της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον στην περιοχή της Σκύδρας έχει χωροθετηθεί και η κοινή βιομηχανική περιοχή Πέλλας - Ημαθίας (βιομηχανική ζώνη Πετριάς) και εκεί εντοπίζεται το σύνολο σχεδόν των μεταποιητικών βιομηχανιών της περιοχής, ενώ συνιστά και σιδηροδρομικό κόμβο.
Η βουλευτής στην επιστολή της προσπάθησε να κάνει κατανοητή την αναγκαιότητα κατασκευής του δημοπρατηρίου σε μια περιοχή η οποία θα εξυπηρετεί χωροταξικά τον αγροτικό πληθυσμό και επομένως πρέπει να βρίσκεται πλησίον των αγροτικών περιοχών και εκμεταλλεύσεων και όχι πλησίον μεγάλου διαμετακομιστικού κέντρου που ουσιαστικά θα εξυπηρετήσει τις μεγάλες εταιρείες λιανικού εμπορίου.
Ο κ. Ψωμιάδης στην απάντησή του, αφού ευχαρίστησε την κ. Τζάκρη για το συνεχές της ενδιαφέρον και τις προσπάθειές της για την δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, με σκοπό πάντα την ανάπτυξη της περιφέρειας και την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος, εξέφρασε την άποψη ότι «…το Δημοπρατήριο θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να βρίσκεται κατά το δυνατόν πλησιέστερα σε μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της περιοχής, εξυπηρετώντας παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές…», απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση αυτή.
Καθώς η φάση της διαβούλευσης για το θέμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει -ήδη έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη στην Περιφέρεια σχετικά με τις συνθήκες δημιουργίας του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων- και το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τα αρμόδια όργανα, η κ. Τζάκρη απέστειλε επιστολή γνωστοποιώντας τις θέσεις της και την σχετική αλληλογραφία τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη, όσο και στον Δήμαρχο Σκύδρας κ. Χοϊδη, προσπαθώντας να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις για την ενίσχυση της επιλογής της Σκύδρας για την δημιουργία του δημοπρατηρίου, ενώ παράλληλα επανήλθε εκ νέου με επιστολή της προς τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία εξειδικεύει περισσότερο το σκεπτικό της για την επιλογή της Σκύδρας για το σκοπό αυτό.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)