Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Έκδοση Πιστοποιητικών υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.


  
   
  Σας ενημερώνουμε ότι, στο  υπ’ αριθμ. 1199 ΦΕΚ/τεύχος Β΄/11.4.2012 δημοσιεύθηκε ο νέος τρόπος έκδοσης Πιστοποιητικών υγείας, για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
σύμφωνα με το οποίο όσοι ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν σε εργασία που έχει άμεση ή έμμεση επαφή με τρόφιμα, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με Πιστοποιητικό Υγείας. Για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Υγείας οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από την ιατρική κλινική εξέταση, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι σε ακτινογραφία θώρακος. Οι χειριστές τροφίμων επιπλέον θα υποβάλλονται σε καλλιέργεια και παρασιτολογική κοπράνων. Το Πιστοποιητικό υγείας ισχύει για πέντε(5) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής του και ανανεώνεται μετά τη λήξη του επαναλαμβάνοντας όλες τις εξετάσεις (ιατρική κλινική εξέταση κλπ).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ : Με την προσέλευση του ενδιαφερομένου στις Επισκέπτριες Υγείας και τη χορήγηση από αυτές των σχετικών παραπεπτικών, να διενεργούνται άμεσα οι αναγκαίες εργαστηριακές και ακτινολογικές, τα πορίσματα των οποίων θα συγκεντρώνονται από τις Επισκέπτριες Υγείας. Οι Επισκέπτριες Υγείας θα φροντίζουν σε συνεργασία με τους Παθολόγους για το κλείσιμο των ραντεβού για διενέργεια της απαιτούμενης ιατρικής εξέτασης προς έκδοση πιστοποιητικού.     Κρίνεται επίσης, σκόπιμη η τήρηση Μητρώου έκδοσης των πιστοποιητικών από τις Επισκέπτριες Υγείας. Προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων οι Επισκέπτριες Υγείας σε συνεννόηση με τους Ιατρούς (Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς) θα καθορίζουν τον ημερήσιο αριθμό εξεταζόμενων. Η χρέωση των εξετάσεων θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία και ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα του ενδιαφερομένου.
    Τέλος, σας υποβάλλουμε α. υπόδειγμα ενημερωτικού σημειώματος το οποίο θα δίδεται στους ενδιαφερόμενους προς διευκόλυνσή τους και β. υπόδειγμα Πιστοποιητικού Υγείας (με υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ ιατρού και ενδιαφερόμενου).
                               Ο Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Η Σ
                                 ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)