Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αλλαγή προγράμματος δρομολογίων αποκομιδής υλικών ανακύκλωσης στη Σκύδρα-


                                                                                   
                                                             

Δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης.


Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκύδρας γίνεται γνωστό ότι, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για περαιτέρω μείωση του κόστους της αποκομιδής αλλά και την καλύτερη οργάνωση & λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, από την Δευτέρα 11-6-2012 αντικαθίσταται το πρόγραμμα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών με καινούργιο τροποποιημένο με 5νθημερη εργασία  αντί έξι (6) ημερών που ίσχυε έως σήμερα.                  
    Ο Δήμος μας χωρίς να μειώσει  τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, θα δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία θα διοχετεύονται σε ειδικά κοντέινερς και θα μεταφέρονται από την έδρα του Δήμου στη Θεσ/νίκη από ιδιωτική εταιρεία. Η Υπηρεσία μας ήταν υποχρεωμένη να μεταφέρει το ανακυκλώσιμο υλικό στη Θεσ/νίκη με απορριμματοφόρο όχημα, γεγονός που προκαλούσε σε μόνιμη βάση υπηρεσιακές δυσκολίες αλλά και τεράστια έξοδα (καύσιμα-φθορές-βλάβες οχημάτων, αμοιβές προσωπικού). Ο σταθμός μεταφόρτωσης δίνει τη δυνατότητα στην Υπηρεσία μας  για καλύτερους ελιγμούς και μειώνει τις εργατοώρες του προσωπικού αφού δε θα υποχρεώνεται πλέον ο οδηγός να «σπαταλά» το ωράριο του κατά τη διάρκεια της μεταφοράς-επιστροφής του από τη Θεσ/νίκη.
    Η οικονομική συμφωνία που επετεύχθη  με την  ιδιωτική εταιρεία  (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων) είναι  σημαντικά  συμφέρουσα για το Δήμο μας  διότι μειώνει το κόστος  του συγκεκριμένου δρομολογίου τουλάχιστον κατά 50%. Σε συνδυασμό και  με την υποχρέωση που είχε αναλάβει ο Δήμος μας να μεταφέρει από τη Θεσ/νίκη προς το ΧΥΤΑ της Έδεσσας και το επιστρεφόμενο  20 % επί του συνόλου των ανακυκλώσιμων υλικών ( υλικό το οποίο δεν είναι  χρήσιμο και εκμεταλλεύσιμο  για ανακύκλωση  - σύμβαση  Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και Δήμων)  την οποία  ανέλαβε βάση της συμφωνίας να εκτελεί  από 4-6-2012   η  ιδιωτική εταιρεία,   το  οικονομικό κέρδος για το Δήμο  μας είναι ακόμη μεγαλύτερο.  
Σας γνωρίζουμε λοιπόν το παρακάτω τροποποιημένο πρόγραμμα αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών και με την ευκαιρία της ενημέρωσης αυτής θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνειδητή και μαζική  πλέον συμμετοχής σας στην ανακύκλωση υλικών κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος μας να συγκαταλέγεται στους καλύτερα οργανωμένους  και επιτυχημένους όσον αφορά στο θεσμό της ανακύκλωσης. Δεν ξεχνάμε ποτέ λοιπόν να ξεχωρίζουμε από την πηγή (την οικία μας ή το κατάστημα, βιοτεχνία μας  κλπ) το ανακυκλώσιμο υλικό από τα απορρίμματα. Με την κίνηση μας αυτή βοηθάμε το περιβάλλον και τον τόπο μας!
         
ΗΜΕΡΑ  ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ          ΣΚΥΔΡΑ-ΧΩΡΙΟ-ΝΤΕΚΟΒΙΛ-ΚΟΛΟΝΑΚΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-  ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΑ-ΡΙΖΟ-ΠΕΤΡΙΑ-ΑΡΣΕΝΙ-ΠΛΕΥΡΩΜΑ-ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙ-  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
   
   
ΤΡΙΤΗ     ΣΚΥΔΡΑ-ΝΕΑ ΖΩΗ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΛΙΠΟΧΩΡΙ-ΔΑΦΝΗ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΣΠΡΟ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
   
   
ΤΕΤΑΡΤΗ          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΝΗΙΔΟΣ-ΣΚΥΔΡΑ-ΚΡΑΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
   
   
ΠΕΜΠΤΗ           ΡΕΠΟ
   
   
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΣΚΥΔΡΑ-ΧΩΡΙΟ-ΝΤΕΚΟΒΙΛ-ΚΟΛΟΝΑΚΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΑ-ΡΙΖΟ-ΓΗΠΕΔΟ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
   
   
ΣΑΒΒΑΤΟ
    ΠΡΩΙ 07:00 - 08:30: ΣΚΥΔΡΑ-ΚΕΝΤΡΟ                                                                                                                              14:00-16:00: ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ -ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)