Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Χιονοδρομικό και Λουτρά πάνε «πακέτο»





ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ο Δήμαρχος Αλμωπίας μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και με καθυστέρηση πέντε περίπου ημερών ,παραδέχεται ότι τα διάφορα σενάρια σχετικά με την επίσκεψη του Γερμανού Απεσταλμένου της Άγγελα Μέρκελ στα Λουτρά είχαν βάση.

Σε επίσημη ανακοίνωση του Δήμου γίνεται λόγος για την επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ. Δεν αναφέρεται ο ακριβής λόγος  και απλά αναφέρεται γενικόλογα  ότι «   Η επίσκεψη των Γερμανών αξιωματούχων έρχεται να θέσει τα θεμέλια για μια προοπτική μελλοντικής συνεργασίας και συνεννόησης τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. »
Εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά και απορίες είνα η "μυστικοπάθεια" με την οποία χειρίστηκε το όλο θέμα της επίσκεψης του Γερμανών , ο Δήμος.





Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel.»
   Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, συνοδευόμενο από τον Γενικό Πρόξενο κ. Wolfgang Holscher-Obermaier, τον Αντιπεριφερειάρχη της πόλης Κόμπλεντζ κ. Frank Hemerlle και στενούς συνεργάτες. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/5) στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συντόνισε τη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι κκ. Γιάννου, Στάμκος και Χοΐδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, εκπρόσωποι επιχειρηματιών, τουριστικών επιχειρήσεων, στελέχη υπηρεσιών, δημοσιογράφοι, κ.ά.
  Ο Δήμαρχος Αλμωπίας παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο μας και τόνισε την ανάγκη για την οικοδόμηση μίας διμερούς συνεργασίας, η οποία θα αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων, καινοτομιών και τεχνογνωσίας στα θέματα της οικονομίας, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του περιβάλλοντος, μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης.
  Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο των Λουτρών Αλμωπίας όπου ο Δήμαρχος Αλμωπίας ξενάγησε τους Γερμανούς αξιωματούχους. Ο Γερμανός Υφυπουργός επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το φυσικό πλούτο της περιοχής όπως επίσης και για τις ενασχολήσεις και δραστηριότητες των κατοίκων της Αλμωπίας και από το εύρος των δυνατοτήτων και των προτάσεων συνεργασίας που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.
  Η επίσκεψη των Γερμανών αξιωματούχων έρχεται να θέσει τα θεμέλια για μια προοπτική μελλοντικής συνεργασίας και συνεννόησης τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)