Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης από 1-5 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο συμμετέχει η βουλευτής Θ. Τζάκρη




Στο Στρασβούργο βρίσκεται από σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να συμμετάσχει ως τακτικό μέλος και ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Κοινοβουλευτική
Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην αποστολή συμμετέχουν 14 Έλληνες βουλευτές, όλων των κομμάτων, που θα εκπροσωπούν από σήμερα και μέχρι το τέλος της θητείας της τη Βουλή των Ελλήνων.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι πανευρωπαϊκός οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν χώρες όχι μόνο μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά από ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, περιλαμβανομένων της Ρωσίας και των χωρών του Καυκάσου. Ασχολείται με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών και διενέργειας έντιμων εκλογών. Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμού συμμετέχουν εκλεγμένοι βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών, οι οποίοι ελέγχουν τη δράση των άλλων οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης και προτείνουν συγκεκριμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες παρέμβασης.
Η κ. Τζάκρη ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Ισότητας και Μη Διακρίσεων. Οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα διεξαχθούν από 1 έως 5 Οκτωβρίου και η κ. Τζάκρη θα μιλήσει στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση με θέμα: "Αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης με τη θέσπιση φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών".

2 σχόλια:

(3)