Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

“ ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ .



Κύριε
Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε,  επισκεφτήκαμε την λουτρόπολη Σιδηροκάστρου πρόσφατα προκειμένου να βοηθήσουμε 1ον στην προβολή των Λουτρών Σιδηροκάστρου και Άγκίστρου  και  2ον  επισημάνσεις  προβλημάτων των δυο  λουτροπόλεων .


 Σε αυτήν μας την επιστολή  θέλουμε να τονίσουμε και ίσως να καταγγείλουμε τα θέματα που αφορούν ( λιμνάζουν εδώ και χρόνια,) τις   νέες εγκαταστάσεις  που σήμερα σχεδόν βρίσκονται υπό κατάρρευση .

1ονΤο θέμα του Νέου Ξενοδοχείου που αν δεν κάνουμε λάθος άρχισε να κατασκευάζεται , όταν εσείς  ήσασταν    στα πρώτα σας  βήματα   δήμαρχος.
 Το κόστος αν δεν κάνουμε λάθος   ξεπέρασε μέχρι σήμερα πάνω 1 δις σε ελληνικά χρήματα .

Πάνω σε αυτό το  θέμα θέλουμε να τονίσουμε ότι  όσες φορές και κυρίως ένας λουόμενος επισκεφτεί   την λουτρόπολη ασφαλώς το μάτι του θα πέφτει σε αυτό το κτίσμα που σήμερα έχει καταντήσει ένα στοιχειωμένο κτίριο και απορούμε γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια  λύση.

Ένα άλλο είναι αυτό το   κτίριο που πριν  από  λίγα  χρόνια  κατασκευάστηκε  όπως η  «Θερμαλία  Πηγή» με κόστος πάνω από 300.000 ευρώ.
 Θέλω να σας θυμίσω ότι στα εγκαίνια που έγιναν από τον προκάτοχο σας με «νταούλια και κλαρίνα» και εσείς ήσασταν και εσείς  και  διαμαρτυρηθήκατε που δεν σας έδωσαν  το λόγο  να πείτε κάτι μιας και ήσασταν  ο πατέρας της λουτρόπολης. Παράλληλα δείξατε θαυμασμό για   την νέα αυτή πετυχημένη επένδυση  που όμως  μετά από 6 μήνες κατέρρευσε.
 
Θέλουμε να τονίσουμε ότι και αυτή η επένδυση πήγε στράφι, και βλέποντας κάποιος περαστικός το σημερινό κατάντημα αυτής της επένδυσης αναρωτιέται  γιατί αυτή την  καταστροφή των 300.000 ευρώ   μέχρι σήμερα δεν την  καταγγείλατε  για το  ποιος  φταίει για αυτό το κατάντημα  κα γιατί  αυτή η επένδυση κατέρρευσε σαν  χάρτινος πύργος. 
Ένα άλλο πρόβλημα  για τους λουόμενους είναι ότι  δεν υπάρχει ένα μεταφορικό μέσον σε τακτικά δρομολόγιο από λουτρά σε όλη  την περιοχή για να μην αισθάνεται κανείς  ότι αντί για μπάνια να τον στείλαμε για μερικές μέρες εξορία .
Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις για τους λουόμενους  ενώ θέλουμε να τονίσουμε ότι οι λουτρικές εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές και το μόνο πράγμα  που κρατά μέχρι σήμερα  αρκετούς  λουόμενους .

Το εστιατόριο,  αν και παλιό ,είναι κάπως μακριά από τις λουτρικές εγκαταστάσεις  και αυτό για αρκετούς  ηλικιωμένους είναι ένα τεράστιο πρόβλημα  .

 Επίσης προτείνουμε   ένα μικρό μεταφορικό μέσον λεωφορείο  20 θέσεων,  να συνδέσει   την λουτρόπολη Αγκίστρου ,Σιδηροκάστρου  και τα γύρω  χωριά  για να μπορούν οι λουόμενοι να αφήνουν χρήματα στην αγορά, γιατί αυτός είναι και ένας   στόχος της ανάπτυξης των ελληνικών λουτροπόλεων, όπως  Υγεία  και καταπολέμηση  της ανεργίας  σε όλους τους τομείς .

Εμείς σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας  το μόνο  που μπορούμε να κάνουμε με αυτές μας τις επισημάνσεις  είναι να καταγγείλουμε  για τα 2 πρώτα θέματα αυτήν την λεηλασία των χρημάτων και να ζητούμε ευθύνες όχι μόνο  από τον  σημερινό δήμαρχο του δήμου ΣΙΝΤΙΚΗΣ ,αλλά και από τους προηγούμενους.

Ένα άλλο που ζητάμε είναι αν ο Δήμος έχει στο πρόγραμμα του την συνολική αναβάθμιση και μάλιστα και των δυο λουτροπόλεων μιας και ο ανταγωνισμός της λουτρόπολης ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ της γειτονικής Βουλγαρίας  είναι αυτός που σε λίγο θα τραβήξει όλο τον θεραπευτικό τουρισμό της περιοχής
.Εμείς  κύριε δήμαρχε ζητούμε μια ολοκληρωμένη απάντηση για το  θέμα αν βέβαια  το επιθυμείτε ,  γιατί πολλοί   δήμαρχοι σε κάθε τέτοιο αίτημα  μας πάντα κάνουν τον Κινέζο…
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της Νέας Λουτρόπολης  του πρώην  δήμου Απολλώνιας με δική μας πρωτοβουλία σήμερα βρίσκεται  στην δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα κληθήκαμε  από τον πρωτοδίκη που έχει τον φάκελο της έρευνας   δυο φορές για  καταθέσεις  που αφορούν  το μεγάλο έγκλημα των 24 εκ ευρώ, αφού  σχεδόν η όλη αυτή επένδυση έχει  καταστραφεί.
 Το ίδιο και στο  Παρανέστι ,στην   Αγία Παρασκευή  όπου  ένα μέρος της λουτρόπολης παραμένει γιαπί , κάτι που για πολλά χρόνια  την ιδία τύχη είχαν από το ΕΟΤ και τα λουτρά   Κυλλήνης  κ.λπ.
Με αυτές μας τις επισημάνσεις  ζητούμε μια απάντηση αν βέβαια  το επιθυμείτε.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

        Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)