Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ



Το παράρτημα του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στον δήμο μας,  ιδρύθηκε το έτος 2004, είναι τμήμα Μarketing και Διοίκησης Λειτουργιών,  τετραετούς φοίτησης και αριθμεί ογδόντα τρεις (83) περίπου εγγεγραμμένους φοιτητές ανά έτος και στο σύνολό του σήμερα φοιτούν περισσότεροι από τριακόσιοι (300) φοιτητές.

Η ίδρυση των περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων τα έτη 1996, 1998 και 2000 στηρίχθηκε από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα με την επωνυμία ΕΠΕΑΕΚ.
Δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στην επαρχία, όπως της πόλης μας, και σε άλλες όμορες πόλεις όπως η Βέροια, Νάουσα κ.α., με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν με άναρχο τρόπο χωρίς την πρόβλεψη των απαραίτητων υποδομών και ειδικοτήτων, τουλάχιστον ως προς την οικονομική τους αυτοτέλεια.
Το τμήμα του πανεπιστημίου στον Δήμο μας,  συντηρείται ως προς τα λειτουργικά του έξοδα έως τώρα, από το κεντρικό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, εφόσον τα ΕΠΕΑΕΚ  έχουν σταματήσει πλέον.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

1. Τουλάχιστον το 60% των φοιτητών διαβιώνει στην Έδεσσα και τα οφέλη που προκύπτουν για τον Δήμο και τους δημότες μας είναι πάρα πολλά.
2. Τα λειτουργικά έξοδα του Πανεπιστημίου είναι περίπου 35.000 ετησίως.
3. Την επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας, στα πλαίσια των οικονομικών συγκυριών, να μεταφέρει το παραπάνω τμήμα της Έδεσσας σε χώρο του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσ/νικης.
4. Ότι πολύ σύντομα, το Υπουργείο θα πρέπει να έχει αποφασίσει για τη διατήρηση ή μη του Τμήματος στην Έδεσσα, σύμφωνα με απόφαση της συγκλήτου, η οποία θα βασίζεται πρωτίστως στην οικονομική δυσχέρεια διατήρησης του.

Εμείς ως Δήμος Έδεσσας, σας καλούμε να ματαιώσετε, άμεσα, τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση του τμήματος Marketing και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από την πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας, την Έδεσσα, δηλώνουμε, με τον κατηγορηματικότερο τρόπο την πλήρη αντίθεσή μας, σε οποιαδήποτε μεταβολή του ως άνω Πανεπιστημιακού Τμήματος και σας βεβαιώνουμε ότι θα βοηθήσουμε στη διατήρησή του στην πόλη μας με κάθε πρόσφορο μέσο που θα απαιτηθεί, όπως αποδείξαμε έμπρακτα και στο παρελθόν παρέχοντας πλήρως ανακαινισμένη κτιριακή υποδομή καθώς και αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τη σίτιση των φοιτητών.

Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ΄ αριθμ. 290/2012 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στη 15η συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου 2012.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.




Φίλιππος Ν. Γκιούρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)