Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Θεατρική κωμωδία...η Ιοκάστη στην Έδεσσα




Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 9μμ - Διοικητήριο


Η θεατρική ομάδα της Αριδαίας “έκφραση Αλμμωπίας” παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Εδεσσαικό κοινό την κωμωδία “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης”σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. Το έργο βραβεύτηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας και απέσπασε βραβείο κοινού, βραβείο Α' γυναικείου ρόλου και έπαινο ερμηνίας Β' αντρικού ρόλου.
Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι μία σπαρταριστή κωμωδία που θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Διοικητηρίου. Τιμή εισόδου: 7 ευρώ. Προπώληση: ΑΡΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ,  BFM iRADIO, Academy Fitness club ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΒΛΙΩΠΩΛΕΙΟ ΚΡΑΛΛΗ, ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ ΣΗΜΑΔΗΣ, ΑΤΕΛΙΕ ΑΛΚΜΗΝΗ.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
Σε ένα γεύμα όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν, οι αποκαλύψεις για την κρυφή ζωή όλων, ανατρέπουν την φαινομενικά αδιασάλευτη ισορροπία της οικογένειας της Ιοκάστης Παπαδάμου.
Ο Άκης Δήμου με μια κριτική ματιά στη ζωή του παραλόγου καυτηριάζει την μεγαλομανία μιας ανερχόμενης τάξης όπου στην βιτρίνα της τηλεόρασης αναδεικνύεται ως κυρίαρχη, την κατάρρευση των ηθών, καθώς και την αβάσταχτη ελαφρότητά της.
Ζητήματα της σύγχρονης ζωής όπως εκμετάλλευση μεταναστών, ομοφυλοφιλία, μοιχεία, διαπλεκόμενα συμφέροντα, μοναξιά, αγωνία τεκνοποίησης, αναδεικνύονται με πολύ χιούμορ σε ένα σουρεαλιστικό παιχνίδι όπου τα πιο παράδοξα πράγματα συμβαίνουν με τον πιο φυσικό τρόπο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗΣ
Σκηνικά – Kοστούμια: ΛΙΖΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ
Mουσική επιμέλεια, Φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΜΠΕΤΥ ΜΠΟΣΝΑ
Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, πιάνο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
Μακιγιάζ: ΕΦΗ ΜΑΤΖΕΡΙΔΟΥ
Κομμώσεις: ΟΛΓΑ ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ

Η ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης):
ΡΩΜΥΛΟΣ, ο σύζυγος : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΤΣΗΣ,
ΓΙΟΥΡΙ, ο υπηρέτης : ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΙΟΚΑΣΤΗ, Παπαδάμου : ΕΛΕΝΗ ΙΑΤΡΙΔΟΥ
ΚΑΤΙΑ, η κόρη: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΚΟΣΜΑΣ, ο συνεταίρος: ΜΙΧΑΗΛ ΤΕΡΖΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ο γιός : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΣΚΟΣ
ΝΑΝΤΙΑ, η Λετονίδα: ΟΛΓΑ ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)