Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας




Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας . Προ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης ενημέρωσε το Σώμα για την είσκεψή του στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νίκο Παρούτογλου. Πήρε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα με την κατάργηση της Πυροσβεστικής. Ο Δήμαρχος δέχτηκε πυρά από την αντιπολίτευση για την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών .

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Επιχείρισης των  Λουτρών Πόζαρ Γιάννης Ιωαννίδης , έκανε λόγο για υποκρισία στο θέμα αυτό , καθώς ήταν κυβερνητική απόφαση και σε κανέναν νομό δεν υπάρχουν τρεις  ΔΟΥ. Κάλεσε μάλιστα από τους παριστάμενους  να δηλώσουν αν πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Ο Μάκης Δεμίρης αναρωτήθηκε και τον ρώτησε , ποιο νόημα έχει πλέον η πρόταση του Δημάρχου να μεταβεί με    λεωφορείο  στην Αθήνα το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς , αφού τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει . Η αντιπολίτευση γενικά κατέκρινε την πλειοψηφία , επειδή κατά την άποψή της δεν κινητοποιήθηκες έγκαιρα.
Ο Γιάνης Ιωαννίδης αναφερόμενος στον διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιείται στην Επιχείριση των Λουτρών για τα έτη 2009 και 2010 , έκανε γνωστό ότι ο έλεγχος από τους οικονομικούς ελεγκτές, ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και αναμένονται τα πορίσματα. Υπεραμύνθηκε για την μέχρι τώρα πολιτική τους λέγοντας ότι τήρησαν όλες τις διαδικασίες και δεν συγκάλυψαν τίποτα , όπως επιχειρείται να τους αποδοθεί τόσο καιρό.
Σε έντονο ύφος ο Ν. Αποστολίδης διαφώνησε , λέγοντας «κάνετε τους ήρωες με ξένες πλάτες. Όλα τα κίνησε ο Συμπαραστάτης του Δημότη.»
Λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες  έκανε ο Μάκης Δεμίρης , σχολιάζοντας τον χρόνο  που επιλέχτηκε να γίνει ο έλεγχος , καθώς αρχίζει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος. Παρατήρησε ότι ο πρόεδρος των Λουτρών προαναγγέλλει τα πορίσματα , αφήνοντας αιχμές. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των Λουτρών ο οποίος του διευκρίνισε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο (και είχε δίκηο)
Ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε γνωστό ότι δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του , όπως γράφει μερίδα του Τύπου , ούτε και είναι φυγόπονος. Την παραίτησή του όμως πρόκειται να την υποβάλλει στην γενική συνέλευση των μετόχων για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους .
Ο Χρήστος Χουρσόγλου έθεσε μια σειρά ερωτήσεων  που αφορούσαν την κάλυψη της Αλμωπίας με την ψηφιακή τηλεόραση. Την παραχώρηση του χιονοδρομικού,την αποκομιδή των σκουπιδιών , το κόψιμο των χόρτων στα σχολεία και τους δημόσιους χώρους, την ασφαλτόστρωση δρόμων , την κάλυψη λακουβών, τον περιφερειακό των Προμάχων , την απαγόρευση  σποράς καλαμποκιού στα ίδια χωράφια, τις ζημιές στο συμπύρινο. Τον ευπρεπισμό του μνημείου των ποντίων και την χρήση των μηχανημάτων του Δήμου στην αγροτική οδοποιία.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει έρθει σε επαφή με την digea που είναι πάροχος της ψηφιακής τηλεόρασης , αλλά το ενδιαφέρον από την πλευρά της δεν είναι ιδιαίτερα, θετικό. Για το χιονοδρομικό υπάρχει έγγραφο αίτημα και αυτές τις μέρες θα ασχοληθούν ξανά με το θέμα . Αυτές τις μέρες καλύφθηκαν λακούβες και ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι στην Αριδαία. Η επόμενη εργολαβία θα αφορά τα χωριά. Για το κόψιμο των χόρτων υπάρχει πρόβλημα , καθώς τελείωσε το πρόγραμμα με τα πεντάμηνα . Ο Δήμος προχωρά , αλλά οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες .
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τάσο Θεοδωρίδη τα μηχανήματα του Δήμου έχουν πιάσε δουλειά εδώ και πολύ καιρό ,παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Για το καλαμπόκι , ο     Αντιδήμαρχος Σταύρος Καραμαριάς, έκανε γνωστό ότι είναι θέμα της Περιφερειακής ενότητας , η οποία με ανακοίνωση της έχει κάνει γνωστό ότι απαγορεύεται η σπορά καλαμποκιού στο ίδιο χωράφι , για τον περιορσμό συγκεκριμένης ασθένειας που προκαλεί καταστροφές στο προϊόν.
Νέα μέλη στον Σύνδεσμο καθαριότητας ορίστηκαν ο Πέτρος Τζέκος και ο Τάσος Θεοδωρίδης , στην θέση των παραιτηθέντων Χρήστου Σπρίτου (πρόεδρος) και Τάσος Χρήστου . ΄Ετσι το Δ.Σ πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο και μέλος εκτελεστική επιτροπής.
Ο Τάσος Τσαβδάρης ρώτησε για ποιο λόγο δεν συζητούνται τα πορίσματα του Συμπαραστάτη του Δημότη  στο δημοτικό συμβούλιο.



Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Ταγκαλίδης  απευθυνόμενος στον Νίκο Αποστολίδη, του είπε ότι επαναλαμβάνεται και λέει τα ίδια πράγματα . Αναφερόμενος στα χρέη που συσσωρεύτηκαν , ρώτησε τον Ν. Αποστολίδη πόσα  εντάλματα υπέγραψε κατά την διάρκεια της θητείας του  ως Αντιδήμαρχος,  για να πληρωθεί το… χρυσό κατσαβίδι .
Ο Νίκος Αποστολίδης απάντησε ότι υπέγραφε ότι βεβαίωνε η τεχνική υπηρεσία.
Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Αθηνά Δούκα , απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για την μπάντα , είπε ότι τα χρέη που παρέλαβαν από τις δύο επιχειρήσεις των δήμων ήταν 313 χιλ ευρώ. Προσπάθησαν να νοικοκυρέψουν και να εξυγιάνουν την επιχείρηση.
Λόγω οικονομικών δυσκολιών συνεπώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά και να πληρώσουν την μπάντα. Κάτι που βρήκε αντίθετη την αντιπολίτευση


Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ο Πέτρος Ζέρζης και ο Χρήστος Μπίνος
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα και ήταν :
Υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια  φωτιστικών LED   αστικού και οδικού φωτισμού του Δήμου  Αλμωπίας»,  στο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική  αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου  Ταμείου.

Έγκριση  μελέτης και καθορισμός  του τρόπου διεξαγωγής  διαγωνισμού, για την προμήθεια φωτιστικών LED   αστικού και οδικού φωτισμού του Δήμου  Αλμωπίας.

Υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια απορριμματοφόρου  ανακύκλωσης και  κάδων ανακύκλωσης», στο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική  αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου  Ταμείου.

Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής  διαγωνισμού  για την προμήθεια απορριμματοφόρου  ανακύκλωσης και  κάδων ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας.

Κατανομή  ΣΑΤΑ.

Παραχώρηση  χρήσης,  της αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου (παλιό κτίριο Νηπιαγωγείου) στον ΜΣ  Πιπεριάς   Η  ΕΣΤΙΑ.

Παραχώρηση χρήσης, του Παιδικού Κέντρου Αψάλου  στο ΚΕΚΠΑ με  σκοπό την λειτουργία Παιδικού Σταθμού.

Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού  90,00 €, στον κ. ALLUSHI  JORGO.

Επιστροφή καταβληθέντος ποσού ΕΕΤΗΔΕ  ύψους 752,10 €, στην κ. ΧΑΤΖΗ  ΘΕΟΔΩΡΑ.

Tροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και  του Προϋπολογισμού  του Δήμου  Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2013.

΄Εγκριση διενέργειας προμηθειών του Δήμου Αλμωπίας.

Αποδοχή  παραίτησης αναπληρωματικού μέλους  από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας. (Χρήστος Χουρσόγλου)

Αποδοχή παραίτησης τακτικού μέλους  από την Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής του Δήμου Αλμωπίας και αντικατάσταση  από αναπληρωματικό μέλος.(Χρήστος Χουρσόγλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)