Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Επιστολή για το Λουτρικό επίδομα






Με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προς τον ΕΟΠΥ , αναφέρεται  στο Λουτρικό επίδομα . Συγκεκριμένα:

Κύριε πρόεδρε
Ο τρόπος που δόθηκε το λουτρικό επίδομα την περσινή χρονιά και οι προϋποθέσεις που έθετε ο ΕΟΠΥΥ για να δοθεί προς τους ασφαλισμένους, δημιούργησε προβλήματα στους ασφαλισμένους και τις ελληνικές λουτροπόλεις.
Γνωρίζοντάς τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες του Οργανισμού και επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ζητούμε από εσάς να επανεξετάσετε τα κριτήρια για τη χορήγηση του λουτρικού επιδόματος. Με την ενέργεια σας αυτή θα διευκολύνεται τους ασφαλισμένους, οι οποίοι την περασμένη χρονιά αντιμετώπισαν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις διαδικασίες χορήγησης.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σας προτείνει οι επιτροπές που θα εξετάζουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων:
1ον Να εξετάζουν εάν η υγεία του ασφαλισμένου χρήζει ιαματικών λουτρών.
2ον Να ληφθεί σοβαρά η οικονομική κατάσταση του κάθε ασφαλισμένου που θέλει να κάνει τα μπάνια του.
Θέλουμε, στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι Ελληνικές λουτροπόλεις δεν είναι νοσοκομεία που μπορούν να λύσουν βαριά νοσήματα, αλλά προσφέρουν ευεξία και πρόληψη νοσημάτων.
Εδώ και χρόνια επισημαίνουμε ότι ο θεραπευτικός μας τουρισμός πρέπει να υποστηριχθεί και να αποτελέσει ένα από τα οχήματα της τουριστικής αναβάθμισης της Ελλάδας.
Στόχος του συλλόγου μας και άλλων φορέων είναι να ενισχυθεί ο ιαματικός τουρισμός και πρέπει και ο ΕΟΠΥΥ να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Εδώ και χρόνια τονίζουμε την ανάγκη όλες οι λουτροπόλεις να είναι στελεχωμένες με το Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό και αυτήν τη μεγάλη ευθύνη πρέπει να την αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ.
Κατανοώντας τις δυσκολίες, κύριε πρόεδρε, σας ζητούμε να βρείτε τον τρόπο ώστε όλες οι λουτροπόλεις στις ώρες λειτουργίας τους να έχουν Ιατρικό προσωπικό.
Θέλουμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι σε μερικές λουτροπόλεις χάσαμε συνανθρώπους μας εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού που θα γνωμάτευέ εάν ο λουόμενος έπρεπε να κάνει λουτρά ή όχι.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας                  Ο Ειδικός Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιαδης   Αχιλλέας Μεταλουλης        Γεράσιμος Κιφοκέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)