Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Β. Έξαρχο για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Πέλλας




Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Β. Έξαρχο είχε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Τζάκρη έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το πρόβλημα με τις εκτεταμένες ζημιές που παρατηρούνται φέτος λόγω του παγετού και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Πέλλας (αχλάδια, ακτινίδια, βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια κτλ).
Ο κ. Έξαρχος ανέφερε στην κ. Τζάκρη ότι είναι ενήμερος για το πρόβλημα και έχει ήδη αποστείλει στην περιοχή την Προϊσταμένη της Δ/νσης Ασφάλισης του ΕΛΓΑ κ. Σούλιου, η οποία πραγματοποίησε ήδη επισκοπήσεις και στο Ν. Πέλλας, και αναμένει την έκθεσή της ώστε να ενημερωθεί η διοίκηση για την έκταση των ζημιών.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε επίσης την κ. Τζάκρη ότι πριν από το Πάσχα θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες κηπευτικών την περίοδο Δεκεμβρίου 2012 - Ιανουαρίου 2013, ενώ μετά το Πάσχα θα γίνει και η πληρωμή των ενστάσεων.
Επίσης ο κ. Έξαρχος ενημέρωσε τη βουλευτή ότι έχουν συγκροτηθεί Ομάδες Εργασίας με σκοπό τη βελτίωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, μέσω αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, στον τρόπο εκτίμησης των ζημιών και υπολογισμού των αποζημιώσεων και στον τρόπο πληρωμών, ώστε το σύστημα να γίνει πιο απλό, λιγότερο γραφειοκρατικό και πιο δίκαιο.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)