Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δ.ΠΕΛΛΑΣ» στο Δημ.Συμβούλιο με τον Εκπρόσωπό της ΣΙΣΚΟ ΧΡΗΣΤΟ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ» & τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.



     Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρω-ση» δημοτικός σύμβουλος Σίσκος Χρήστος, έκανε παρέμβαση για δύο καίρια και επίκαιρα ζητήματα και πιο συγκεκριμένα :



1.    Η ΠΡΟΤΑΣΗ του Δημοτικού Συμβούλου ΣΙΣΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ σχετικά με την  ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»


     «Κύριε Δήμαρχε, φαντάζομαι ότι θα είσθε ενήμερος για την επίσχεση εργασίας των εργαζομέ-νων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.
      Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στις 4/10/2013 την επίσχεση εργασίας, αφού ο εργοδότης αποδεί-χτηκε για ακόμα μια φορά ασυνεπής προς της δεσμεύσεις που έλαβε απέναντι στους εργαζόμε-νους και στο Σωματείο τους. Είναι ξέρετε η δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, αφού είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες.
     Καταρρίφθηκε για άλλη μια φορά η προπαγάνδα ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργαζόμενοι που κάνουν απεργίες. Στην περίπτωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ η πλειοψηφία του Σωμα-τείου ήταν υπέρ των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών με την εργοδοσία και κατά των απεργιών.
     Δυστυχώς ο κ.ΑΚΚΑΣ, όπως κάθε συνεπής καπιταλιστής, αφού ξεζούμισε, εκμεταλλεύτηκε και θησαύρισε από τους εργαζόμενους, τώρα τους πετάει στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες.
Επρόκειτο για το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην περιοχή μας και το κλείσιμο του θα δημιουργήσει τεράστια προβλάματα κατ’αρχήν στις 210 οικογένειες των εργαζομένων συμπολιτών μας και κατ’ επέκταση στην γενικότερη οικονομία της περιοχής
     Θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» είναι ότι, εκτός από την αυτονόητη συμπα-ράσταση μας σαν Δημοτικό Συμβούλιο στον αγώνα των εργαζομένων, θα πρέπει σαν  Δήμαρχος να αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  μαζί με τους εργαζόμενους ,προκειμένου να πιεστεί η εργοδοσία  να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει, αλλά και να επαναλειτουργή-σει το εργοστάσιο».


2.    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της  «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» για την  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 14/9/2013

      Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αμαυρώθηκε η εκδήλωση για την επέτειο της σφαγής 120 συ-μπολιτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, από την παρουσία και την κατάθεση στεφάνου από την ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής.
(Πέρσι την ίδια ημέρα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην εκδήλωση και όπως θα θυμάστε, εμπνευσμένοι από τον υπουργό προπαγάνδας του Χίτλερ Γκαίμπελς, έφτιαξαν ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο σε βάρος μου .)
      Όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε τι έγινε την αποφράδα εκείνη ημέρα για την πόλη των Γιαννιτσών στις 14 Σεπτέμβρη του 1944.
      Από την μια μεριά ο λαός της πόλης  μας εκείνη την εποχή ως γνήσιοι πατριώτες εντάχθηκαν και βοήθησαν την Εθνική Αντίσταση,  που με κύριο κορμό το ΕΑΜ,  τον ΕΛΑΣ  και κύριο καθοδηγητή  το Κ.Κ.Ε. , πολέμησαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
     Από την άλλη μεριά οι γερμανοντυμένοι και γερμανοεξοπλισμένοι ταγματασφαλίτες του Πουλου και του Σκαπέρδα, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός αυτό και προχώρησαν μαζί με τον Σούμπερτ  όχι μόνο  στο αποτρόπαιο έγκλημα της σφαγής των 120 συμπολιτών μας στις 14 Σεπτέμβρη, αλλά και  στον πυρπολισμό της πόλης 4 μέρες μετά.
     Στις 14 Σεπτέμβρη του 2013 από την μια μεριά ήταν ο δημοκρατικός και αντιφασιστικός λαός των Γιαννιτσών, που πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών και από την άλλη μια χούφτα  χρυσαυγίτες, που δικαιολογημένα οι περισσότεροι αναρωτιόνταν για το ποιον ήρθαν να τιμήσουν  : τα θύματα; ή τους θύτες; Tους 120 εκτελεσμένους πατριώτες; ή τους δολοφόνους τους, ταγματασφαλίτες και  γερμανούς;
    Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι πολιτικοί απόγονοι των Ταγμάτων Ασφαλείας και του ναζισμού, φωνάζοντας το σύνθημα «τιμή στους Χίτες και στους Ταγματασφαλίτες».
     Και εάν αυτό δεν αποτελεί προσβολή και ύβρη στους νεκρούς, το να ακούγεται αυτό το σύνθημα πάνω από τον τάφο τους, τότε τι είναι ;
     Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία για το ποιοι  ήταν και ποιος ο ρόλος τους στην διάρκεια της Κατοχής σας διαβάζω μέρος από τον όρκο των ταγματασφαλιτών : «Oρκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκο ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Γνωρίζω καλώς ότι μιαν αντίρρηση εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας αναλαμβάνω , θέλει τιμωρηθεί παρά των Γερμανικών στρατιωτικών αρχων»
    Δυο μέρες πριν την εκδήλωση είχε προηγηθεί η άνανδρη δολοφονική επίθεση εκ μέρους 50 μελών των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής σε εννιά μέλη του Κ.Κ.Ε., και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Κατι που δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε τρεις ημέρες μετά με την δολοφονία από μέρους της εγκληματικής αυτής οργάνωσης του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

     Κύριε Δήμαρχε, τιμάμε τους νεκρούς μας μη επιτρέποντας σ’αυτά τα μιάσματα της ιστορίας να προσβάλουν την μνήμη τους.
     Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» καταγγέλλουμε την στάση του Δημάρχου, ο οποίος ακολουθώντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων, όχι μόνο δεν απέτρεψε αλλά και ανέχτηκε την παρουσία των μελών της φιλοναζιστικής  συμμορίας να παραβρεθούν και να βεβηλώσουν την εκδήλωση.
     Για πρώτη φορά στα χρονικά δήμαρχος απαγόρευσε στα πολιτικά κόμματα να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση .
     Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από θύτη και θύμα , η ανοχή απέναντι στους ιδεολογικούς απογόνους του χιτλερισμού και την δράση τους είναι σήμερα συνενοχή. Περιμένουμε, έστω και εκ των υστερών, να καταδικάσετε δημόσια την εγκληματική αυτή  οργάνωση και να τους κηρύξετε ανεπιθύμητους στην πόλη μας».


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)