Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Χαιρέτα μας τον πλάτανο




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.ΕΘ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Ήξεις αφήξεις και στην ουσία καμία απάντηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου στην βουλευτή Θ. Τζάκρη που κατέθεσε σχετική ερώτηση. Η ανακοίνωση από το γραφείο της έχει ως εξής:


   
Σε αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κα Θεοδώρα Τζάκρη, στην Βουλή, για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι:
 «Διαρκής επιδίωξη του ΓΕΣ είναι η αναβάθμιση των Μονάδων και στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Δομής Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς 2013-27 και λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες απειλές καθώς και άλλους παράγοντες, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση του ΤΕΘ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Η συγκεκριμένη απόφαση ενισχύθηκε αποφασιστικά από την διεξοδική εξέταση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών της περιοχής και από τη σημαντική εξοικονόμηση δαπανών που θα φέρει η αναδιοργάνωση της Μονάδας κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
 Αναφορικά με το προσωπικό, έχω κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι αποτελεί τον κρίσιμο ‘πολλαπλασιαστή ισχύος’ και το συγκριτικό πλεονέκτημα των μονάδων του Στρατού Ξηράς. Υπ’ αυτή την οπτική, η μέριμνα, η επίλυση των προβλημάτων και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού και των οικογενειών τους αντιμετωπίζεται από το ΥΠ.ΕΘ.Λ, εν προκειμένω δε από το ΓΕΣ, ως θέμα υψηλής προτεραιότητας».-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)