Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 3ου ΑΡΙΔΑΙΑΣ






Με την παρουσία πλήθους κόσμου ,πραγματοποιήθηκε, από τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση του  Δημοτικού Σχολείου 3ου  Αριδαίας με θέμα: Μ.Ασία:Στα μονοπάτια της ιστορίας.

 Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα  προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί το σχολείο στον τομέα του πολιτισμού.        Η παρουσίαση του προγράμματος ξεκίνησε με τον α' αποικισμό από τη μητέρα Ελλάδα προς τα απέναντι παράλια, ακολούθησε ο β' αποικισμός στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, η κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής, η Γενοκτονία των Ποντίων, η μικρασιάτικη καταστροφή, δραματική εικόνα της προσφυγιάς και η ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Η εκδήλωση έκλεισε με τον προβληματισμό: Μνήμη ή Λήθη; Η απάντηση δόθηκε από τους στίχους του Κ.Παλαμά. 
''Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν,
κριτές θα μας δικάσουν,
οι αγέννητοι, οι νεκροί ''
           Ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου ευχαριστούμε θερμά την Εύξεινο Λέσχη Αριδαίας και το σύλλογο Μικρασιατών Πολυκάρπης για τις φορεσιές που δάνεισαν στους μαθητές μας, τον έξοχο καλλιτέχνη ποντιακής λύρας Διογένη και τον συνταξιούχο δάσκαλο Πρίτσκα Πέτρο
που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)