Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ



ΟΛΟΗΜΕΡΟ 9/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 3ο ΑΡΙΔΑΙΑΣ                                                                                                                      
                                                                                                                          

Το σχολείο μας από  την άνοιξη του 2013 συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε συνεργασία με την Εταιρία Ανακύκλωσης “Ionian Recycle, συμβάλλοντας στην προστασία του υπόγειου υδροφορέα και των επιφανειακών νερών της Αλμωπίας.Με επιστολή που δημοσιεύεται παρακάτω, είχαμε ζητήσει από γονείς και μαθητές μας να γίνουν μέτοχοι της προσπάθειας για συλλογή τηγανέλαιων ”, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την περιβαλλοντική τους συνείδηση που χρόνια τώρα καλλιεργούμε στο σχολείο μας με εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, την ανακύκλωση χαρτιού , μπαταριών, μικρών συσκευών και καπακιών από μπουκάλια νερού που σύλλογοι της περιοχής μας τα χρησιμοποιούν στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής με καροτσάκια για άτομα με αναπηρία.
      Σήμερα οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους της εταιρίας ανακύκλωσης “Ionian Recycle και να δουν το αποτέλεσμα της συλλογικής τους προσπάθειας παραδίνοντας σημαντική ποσότητα τηγανέλαιων για ανακύκλωση και να διασφαλίσουν ανταποδοτικά πετρέλαιο θέρμανσης για το σχολείο.
      
Αγαπητοί γονείς,
 όλοι μας γνωρίζουμε ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι διαρκώς αυξανομένη . Καθημερινά ακούμε ,βλέπουμε ,αλλά και δυστυχώς βιώνουμε ακραίες κλιματολογικές αλλαγές που οφείλονται στη ρύπανση.
Οι ειδικοί μας δείχνουν τα ορατά  αποτελέσματα της συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης ρύπανσης στο περιβάλλον .Απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας , πλημμυρικά  φαινόμενα , μεγάλες περίοδοι ξηρασίας , μολυσμένο νερό και πόσα ακόμα….Αυτό  είναι το περιβάλλον που θα βιώσουν αύριο τα παιδιά μας, κάτω από   συνθήκες  δύσκολες   που  δημιουργήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι ενεργώντας ανεύθυνα και αλόγιστα  καταστρέφοντας τη φύση , το πολύτιμο νερό και όχι μόνο .
Είμαστε υπεύθυνοι διότι παράγουμε συνεχώς στα σπίτια μας απορρίμματα και απόβλητα τα οποία διοχετεύουμε στους δημοτικούς  κάδους χωρίς ίχνος εύκολης διαχείρισης από το σπίτι μας .
Αντιδρούμε  στη ρύπανση του περιβάλλοντος ξεκινώντας από το σπίτι μας , διαχωρίζουμε και ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια και τα απόβλητα μας, αποδεχόμαστε και διορθώνουμε τα λάθη μας σήμερα , αρνούμαστε να επιβαρύνουμε το αύριο των παιδιών μας και άλλο.
Αγωνιζόμαστε ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια όταν θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για το περιβάλλον τους.
Απευθυνόμενοι σε εσάς σήμερα ζητάμε να γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθεια απορρύπανσης που ξεκινάμε  όλοι μαζί , σας ζητάμε να μη ρίχνετε το λάδι από το τηγάνι στην αποχέτευση , αλλά να το συσκευάζετε σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό και να το δίνετε στο παιδί σας για να το αφήσει στον κάδο ανακύκλωσης που υπάρχει στο σχολείο μας.
Ζητάμε από εσάς τους επαγγελματίες εστιάτορες του δήμου να συμμετέχετε ενεργά και να μας στηρίξετε στο πρόγραμμα που υλοποιούμε.
Μην ξεχνάτε ζούμε σε ένα περιβάλλον που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας !

                                                   Ο Διευθυντής του Σχολείου


    Σωτηριάδης Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)