Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα δρώμενα στον Δήμο Θεσσαλονίκης



Άποψη του Ανέστη Αναστασιάδη




Μάλλον έχουν ανακοινωθεί όλες οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέου δημάρχου. Το ίδιο συνέβη και για την Περιφέρεια. Εκεί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιο αλλά ίσως μιλήσει τελευταίο.
Σήμερα το γεγονός που κανέναν δεν αγγίζει είναι το θέμα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Πιστεύω ότι η απόφαση που περιμένουμε από το 5μελες εφετείο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πόλη μας.
 Ο Γιάννης Μπουτάρης και η παράταξή του αρχικά ήταν ενθουσιασμένοι  ότι πάμε για μεγάλη νίκη, πιστεύοντας ότι όλα είναι υπέρ του και ότι αντίπαλοι δεν υπάρχουν.
Να όμως που όλα άλλαξαν και η κάθε παράταξη τώρα θα βγει δυναμικά για την εκλογή νέου δημάρχου, αλλά και γιατί όχι και για Περιφερειάρχη μιας και το σκεπτικό όλων είναι ότι αυτή η θητεία  είναι για πέντε χρόνια.
Αυτό δίνει μία επιπλέον σιγουριά μια και το πολιτικό μας τοπίο δεν είναι σταθερό και όλα παίζονται στους κοινοβουλευτικούς χώρους.
 Η Ν.Δ. αρχικά ταλαντεύτηκε αν πρέπει να κατεβάσει δυνατά στελέχη της κυρίως στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα με το σκεπτικό μπας και τα χαλάσει με το ΠΑΣΟΚ.
 Αλλά μάλλον επικράτησε το κομματικό κέρδος και σου λέει αν κάποιος δεν ψηφίσει δικό μας άνθρωπο ενδέχεται και στις βουλευτικές εκλογές αλλά και στις ευρώ-εκλογές να τον χάσουμε για πάντα.
Ο Σταύρος Καλαφάτης δέχτηκε κάτω από την πίεση του Σαμαρά να μας ξαναέρθει στη Θεσσαλονίκη μιας και είναι γνώστης των δημοτικών μας πραγμάτων. Θα δώσει λοιπόν τη μάχη και ότι βγει με το σκεπτικό το πόσο θα παίξει ρόλο το θέμα Παπαγεωργόπουλου και ποια η απόφαση που θα βγει στο δικαστήριο..
 Τώρα έχουμε και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Έναν άνθρωπο που έξω από τον πολιτικό χώρο που ανήκει είναι καταξιωμένος σε όλους τους αγώνες και δεν είναι παιδί που το συντηρεί και του επιβάλει τι θα πει σε καθημερινή βάση ο Σύριζα. Το μόνο που μάλλον δεν τον βοηθά είναι η δήλωση που έκανε μετά την εκλογή του, ότι κάλεσε όλες τις αντί-μνημονιακές δυνάμεις να συσπειρωθούν μαζί του για να αλλάξει ο δήμος χέρια. Αυτό είναι που θα προβληματίσει πολλούς γιατί σε αυτό το στρατόπεδο είναι πολλές παρατάξεις που ασφαλώς δεν ταιριάζουν με τους αγώνες του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.
Τώρα όσο για την Περιφέρεια εκτός από τον Ιωαννίδη Γιάννη που μάλλον το βάλανε για να μπει στο Χώρο του Αθλητισμού ίσως και τον Καλαφάτη τα πράγματα για όλους δεν είναι ρόδινα..
Αλλά μην ξεχνάνε και με τις σημερινές τους και δεξιές αντιπαραθέσεις με το νυν Περιφερειάρχη που ενώ ξέρουν και οι δυο  να παίζουν μπάλα τους βγει μπούμεραγκ σε αυτήν τους την κάθοδο.
Τώρα όλα αυτά πάντα  στην πολιτική που σήμερα ζούμε παίζουν το δικό τους ρόλο  και ελπίζω ότι η παράταξη Μπουτάρη να τα χειριστεί ανάλογα αν βέβαια τα καταφέρει.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα για όλα τα ψηφοδέλτια είναι τι κόσμο θα έχει η κάθε παράταξη γιατί μερικοί στην παράταξη Μπουτάρη που καβάλησαν το καλάμι τους άρεσε η σημερινή του διάρθρωση και μάλιστα λένε πως δεν χρειαζόμαστε άλλους και ότι εμείς καλά είμαστε ..
Μακάρι να είστε καλά και αυτό που θέλει ο κόσμος είναι όχι εσείς να είστε καλά, αλλά ότι ο δήμος δεν θα πρέπει να ξανά-γυρίσει στην παλιά εποχή του Βασίλη.. και αυτό είναι το πιο σοβαρό..

Υ.Γ. εκδότης  ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ  www.neatoumpas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)