Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κουρελόχαρτο η διαφάνεια από τον Δήμαρχο Αλμωπίας



Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να φέρει το δημοτικό συμβούλιο το συμφωνητικό για το Λούνα-Παρκ στην Κεντρική πλατεία Αριδαίας
Καλύπτει «βλακείες» συνεργατών του;


Απίστευτες καταγγελίες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας  το βράδυ της Τρίτης,και ενδείξεις ότι ο Δήμαρχος Αλμωπίας ψεύδεται και μάλιστα δημοσίως.
Το όλο θέμα ξεκίνησε με ερώτηση του Χρήστου Χουρσόγλου,για να ενημερώσει ο Δήμαρχος τους πολίτες τα έσοδα του Δήμου από την συγκεκριμένη εγκατασταση , αν αληθεύουν ότι κόπηκαν κλαδιά δέντρων ,γκρεμίστηκαν πέργολες και αν αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές στην πλατεία , επειδή πρόκειται για βαριές κατασκευές .
Εξέφρασε δε την άποψη ότι αν γινόνε σε άλλο χώρο , όπως το προαύλιο του Δημαρχείου ή το ΔΑΣΑΚΙ  να μην υπήρχαν αντιδράσεις, ούτε ζημίες.. Αρχικά και όλως περιέργως , χωρίς να προκληθεί ,απαντούσε και διέκοπτε ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Καραμαριάς , ό οποίος υποστήριζε ότι το ευχαριστήθηκε ο κόσμος  και όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία και είναι υποβολιμαία.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνητικό με τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται τον χώρο  και που προβλέπει ακριβή τετραγωνικά και το τίμημα . Δεν ανέφερε όμως επιμελώς κανένα νούμερο.
Τότε παρενέβη ο σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Τάσος Τσαβδάρης ο οποίος είπε ότι διάβασε το συμφωνητικό το οποίο κάνει λόγο για ενοικίαση 20 τετραγωνικών μέτρων και τίμημα 400 ευρώ για ένα μήνα  και ότι τον υποχρεώνει να παραδώσει την πλατεία καθαρή . Πουθενά δεν κάνει λόγο για τυχόν αποκατάσταση ζημιών. Κατήγγειλε ακόμα ότι ο ιδιώτης ζητούσε από τους μικροπωλητές 50 ευρώ για το τριήμερο της αποκριάς .
Ο Σταύρος Καραμαριάς κάτι πήγε να πει , ότι το καρναβάλι έγινε με χορηγίες και ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης έδωσε χορηγία για το παιδικό πάρτι. Προφανώς για να δικαιολογήσει την ενέργεια αυτή, κόπηκε απότομα όμως από τον Δήμαρχο που κατάλαβε την γκάφα που πήγαινε να γίνει. Ο Χρήστος Χουρσόγλου ζήτησε για να σταματήσει η αντιπαράθεση ο Δήμαρχος να διαβάσει τι λέει συγκεκριμένα  το συμφωνητικό και το θέμα  και να τελειώνει εκεί.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι όλα έγιναν για να πάρει ζωή η πλατεία. Επανέλαβε με έμφαση  ότι υπάρχει συμφωνητικό και τα προβλέπει . Αρνιότανε πεισματικά όμως να το φέρει στο συμβούλιο προφανώς γιατί γνώριζε  τι ακριβώς προβλέπει και ήταν αυτά που είπε ο Τάσος Τσαβδάρης. 
Ο Νίκος Αποστολίδης υποστήριξε ότι τέοια γίνονται μόνο σε μικρά χωριά ,κάτι που έχει βαλθεί να κάνει ο σημερινός Δήμαρχος . Εκτός από ελάχιστους που δικαιολογημένα είναι ευχαριστημένοι , οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα λόγο για κάτι τέτοι. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι η πλατεία είχε που είχε τα προβλήματα και τώρα θα χειροτερέψουν. 
Στη συζήτηση παρενέβει , ως από μηχανής θεός ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ, Μάκης Δεμιρτζίδης, ο οποίος υποστήριξε , ότι αν φέρει το συμφωνητικό ο Δήμαρχος , θα εκληφθεί ότι…ψεύδεται. Ο λόγος του και μόνο αρκεί. Σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνητικό και είναι όπως τα λέει ο Δήμαρχος. Ο ίδιος όμως δεν διευκρίνισε αν είναι γνώστης τέτοιου συμφωνητικού. Ήταν προφανές ότι προσπαθούσε να περισώζει , ότι περισώζεται . Οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου παρακολουθούσαν  σαστισμένοι τις αντιπαραθέσεις. Τότε ο Τάσος Τσαβδάρης πολύ εύλογα παρατήρησε  ότι αφού ο Δήμαρχος λέει αλήθεια , ψεύδεται αυτός.
Το θέμα μπορεί να το ξεκαθαρίσει ο Συμπαραστάτης του Δημότη ο οποίος ήταν παρόν.
Η πλάκα θα είναι να εμφανιστούν δύο συμφωνητικά . Το ένα να περιλαμβάνει όσα υποστήριξε ο Τάσος Τσαβδάρης, (σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν διαρρεύσει φωτοτυπίες του) και ένα άλλο που ενδεχομένως να κατασκευαστεί τώρα , κάτι που δεν απέκλεισε ο Τάσος   Τσαβδάρης . Κάτι τέτοιο βέβαια κατά την άποψή μας είναι δύσκολο (αν και όχι απίθανο) να γίνει. Εκείνο που κατά την άποψή μας έχει σημασία δεν είναι αν παραχωρήθηκε η συγκεκριμένη πλατεία ή όχι . Αυτό είναι πολιτική επιλογή και αναλόγως θα κριθεί και θα εκτιμηθεί.
Σημασία έχει η ξεκάθαρη θέση . Τα ερωτήματα ήταν σαφή πόσα τετραγωνικά νοικιάστηκαν και με τι τίμημα . Ποιος Δήμαρχος στον κόσμο θα είχε συμφωνητικό στα χέρια του αντίθετο από αυτό που ισχυριζότανε σύμβουλος του και  δεν θα το έφερνε να του  το τρίψει στη μούρη και να τον διαψεύσει δημόσια και να τον εκθέσει;
Τι φοβήθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας; Ο άνθρωπος που μέχρι σήμερα έχει χύσει τόνους μελάνη για την διαφάνεια , δεν έκανε την πιο απλή κίνηση που δεν κοστίζει. Να φέρει στο συμβούλιο το συμφωνητικό . Και να μην διασύρεται και διαπομπεύεται  με δική του ευθύνη για κάτι μικρό. Στα μεγαλύτερα  δηλαδή τι πρέπει να κάνει;
Από πότε κ. Μάκη Δεμιρτζίδη , το «η γυναίκα του καίσαρα , οφείλει όχι μόνο να είναι τίμια ,αλλά και να το δείχνει, ισχύει μόνο για άλλους ( και δημάρχους ) και όχι για τον συγκεκριμένο;
Δηλαδή τι θα πάθαινε , αν το έφερνε και το διάβαζε;
Μέχρι σήμερα , σε άλλες περιπτώσεις μέχρι και τόμους με νόμους έφερναν στο δημοτικό συμβούλιο και διάβαζαν επί ώρες , παραγράφους και παραγραφάκια.
Πιο πρακτικός ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε άρον- άρον το θέμα .
Μπορεί βέβαια να έκλεισε στο δημοτικό συμβούλιο . Δεν έκλεισε όμως στην κοινωνία. Και είναι κρίμα , οι " βλακείες" συνεργατών του,  ενδεχομένως, που  όπως φαίνεται, θέλει να καλύψει ο Δήμαρχος να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα και να κινδυνεύει να μείνει στην Ιστορία ως Δήμαρχος  που έλεγε ψέματα δημοσίως.

9 σχόλια:

  1. Οταν συζητιούνται τέτοια θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, συμφωνητικών, νομιμότητας, παραχώρησης, χρηματικό τίμημα, δημόσια περιουσία, ενοικίαση δημόσιου χώρου, παραχώρηση ή όχι δημόσιου ρεύματος, καταστροφή ή προσωρινή καθαίρεση δημόσιας, ξύλινης κατασκευής (περγκολες) κλπ κλπ , περιμένουμε αύριο από τον συμπαραστάστη του δημότη να ενεργήσει με την ίδια ταχύτητα που τον διακρίνει σε ανάλογα θέματα και να κάνει την έρευνα του, να ζητήσει την σύσταση επιτροπής, να ψάξει την σύμβαση, να τα δει όλα και όχι να κλείσει τα μάτια όπως συνηθίζει στα της θητείας του κυρίου δημάρχου.
    Επειδή το θέατρο σκιών στο δημοτικό συμβούλιο ποτέ δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα και επειδή αύριο ο δήμαρχος μας δεν πρόκειται να βγάλει κάποια ανακοίνωση με συνημμένη την σύμβαση με το λουνα πάρκ, αυτό θα μπορούσε να το έχει τελειώσει σήμερα φέρνοντας το χαρτί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για όλους αυτούς τους λόγους περιμένουμε από αύριο τα σπουδαία.
    Και το θέμα συμπαθέστατε κατά τα άλλα κύριε Καραμαριά και λοιπών υποστηρικτών δεν είναι αν πέρασε καλά ο κόσμος, που φυσικά και πέρασε καλά και τα παιδιά όλων μας που βγήκαν έξω αυτές τις μέρες, και μπράβο σε όσους έτρεξαν και δούλεψαν σε αυτό, αλλά, όταν θέλεις να φαίνεσαι και δείχνεσαι για νόμιμος και ηθικός θα πρέπει να μας δείχνεις και το πειστήριο. Που είναι λοιπόν η σύμβαση με το λουνα παρκ;
    Που είναι η αίτηση για παραχώρηση;
    που είναι οι όροι;
    Κύριοι σε θέματα απλής διαχείρισης της δημόσιας κοινής περιουσίας και έχετε πνιγεί σε μια κουταλιά νερό γιατί μάλλον την αντιμετωπίσατε με την ελαφρότητα των ημερών του καρνάβαλου.
    Αν σας αδικούμε δείξτε μας την σύμβαση.
    Μήπως γράφει όντος ενοικίαση 20 τετραγωγικών από την πλατεία για 400 ευρώ για ένα μήνα;
    Κύριε Κλεισούρη επί το έργων. Οι τελευταίες μέρες όλων σας θα είναι πολύ εντυπωσιακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Η ΠΛΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΞΕ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρόεδρος του ΔΗΜ. ΣΥΜ. τι άλλο θα υποστεί;
    Τι ρεζίλια είναι αυτά;
    Με λόγια του αέρα συζητάνε εκεί μέσα;
    Ειδικά όταν υπάρχουν έγγραφα θα έπρεπε να τοποθετούνται επ αυτών.
    Όλα τα άλλα είναι λόγια λόγια .... τα οποία όμως καταγράφονται.
    Όντος υπάρχει θέμα πολύ χαμηλού πήχη.
    Και μια πρόταση αν δεν σας το δείχνει το συμφωνητικό ο δήμαρχος ζητήστε το από τις υπηρεσίες του δήμου.
    Κύριε Τσαβδάρη ποιος ψεύδεται επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΧΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ........ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΧΗ ΣΟΥ ...........ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ......

      Διαγραφή
  4. Σιγά μη γίνει και διπλωματικό επεισόδιο επειδή βάλαν λουνα παρκ στην πλατεία. Σοβαρευτείτε κύριοι. Την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΚΟΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΒΓΗΚΕ ΠΑΣΟΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α................ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ .........
      ΜΗΝ ΚΡΙΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙΣ .....

      Διαγραφή
  5. σε ενα λουνα παρκ μαλλον ζουμε. Ονειρο ( εφιαλτη) ζω, μη με ξυπνατε!!!, μεχρι τον Μαη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΥΠΕΡΟΧΑ (μικροι,μεγαλοι,ενηλικες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)