Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κομματικοί κατά ανταρτών στη Νέα Δημοκρατία



Σκληρές αναμένονται οι κόντρες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Πέλλα.
Από τις πρώτες συγκεντρώσεις φάνηκε η συγκρότηση των μετώπων που ήδη δημιουργούνται. Από την μία οι σκληροί κομματικοί , κυρίως προσκείμενοι στον Σαμαρά που μπορούν να πιέζουν χρησιμοποιώντας τις γνωστές κλασσικές μεθόδους ,εκμεταλλευόμενη την εξουσία και από την άλλοι αυτοί που συγκρότησαν «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια, γιατί είναι πιο κοντά στα προβλήματα του κόσμου και βρίσκονται καθημερινά στον κόσμο.
Η επίδειξη ισχύος της κλασσικής δεξιάς ξεκίνησε από την ομιλία του Θ. Θεοδωρίδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αριδαία. Παρά την κομματική απαγόρευση  όμως ,πολλοί Νεοδημοκράτες  πήγαν στην ομιλία, όπως φυσικά και πολλοί άλλοι από διαφορετικά κόμματα.  Επιμελώς απών ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος , αν και φίλος αλλά και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος  μαζί του στις προηγούμενες εκλογές.
Προφανώς ακολούθησε την σκληρή κομματική γραμμή , δίνοντας εξετάσεις σε αυτούς που ονειρεύονται μια ισχυρή κεντροδεξιά να τα κερδίζει όλα.  
Ακολούθησε η διοργάνωση συνέντευξης τύπου από την ΝΟΔΕ Πέλλας , για την παρουσίαση του υποψήφιου Αντιπεριφερείαρχη Γιάννη Ανδρίτσου  στην Έδεσσα από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη. Σε αυτήν παραβρέθηκαν μόνο σκληρά  γαλάζια στελέχη του νομού.
Κάτι παρόμοιο έγινε και στην «πρώτη» του Δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου. Παρόντες επιδεικτικά οι κομματικοί και ο βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, που όπως φαίνεται επιχειρεί να φτιάξει τους δικούς του μηχανισμούς στους Δήμους . Τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών  και την Αλμωπία  ,όπως όλα δείχνουν τα πάει περίφημα . Στα Γιαννιτσά βέβαια υπάρχει και ο Στάθης Καστερίδης που προχωρά συνετά και μεθοδικά
Στην Αλμωπία , όπου ο υποψήφιος από την λεγόμενη κεντροδεξιά είναι μόνο ένας,  κάποιοι που φέρονται δικοί του άνθρωποι, νομίζοντας ότι εξόντωσαν τον Πέτρο Ζέρζη ( ο άνθρωπος εκτίμησε ότι δεν έχει να προσφέρει άλλο στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και αποσύρθηκε με παρρησία και δημόσια δήλωση) προχώρησαν σε έναν αγενή και αχρείαστο ψυχολογικό πόλεμο . Τον κάλεσαν μάλιστα να δηλώσει δημόσια υποστήριξη   στον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς . Υποψήφιος που ναι μεν δηλώνει ότι δέχεται κάθε υποστήριξη , δίνει την εντύπωση όμως  ότι πειθαρχεί τυφλά στις κομματικές εντολές. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή η δημόσια αποπομπή που επιχειρείται κατά του Πέτρου Ζέρζη  τι αντιδράσεις μπορεί να έχει όχι  μόνο από τον ίδιο αλλά και από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που τόσα χρόνια ήταν μαζί του και αγωνίστηκαν από κοινού .
Από την πλευρά του μοναδικού υποψήφιου της Κεντροδεξιάς δεν υπήρξε καμία  τοποθέτηση  για όσα σέρνουν στον Πέτρο Ζέρζη , τον οποίο παλαιότερα είχε αποκαλέσει «πολιτικό κεφάλαιο « και  «μάχιμο πολιτικό»
Υπάρχουν φυσικά  και υποψήφιοι από άλλους χώρους που δηλώνουν δημόσια ότι συμμετέχουν σε ανεξάρτητο συνδυασμό. Ολίγον μύλος , αλλά αυτά συμβαίνουν  στην πολιτική .
Το ζητούμενο είναι στο δια ταύτα και στο πρακτέον .
Οι Νεοδημοκράτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην επιλογή του κόμματος και στην επιλογή  αυτών που είναι Νεοδημοκράτες , αλλά  συγκροτούν πιο ανοιχτά ψηφοδέλτια. Τι θα πράξουν οι κομματικοί στις Δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και ποιους θα στηρίξουν; Τι θα γίνει στις επαναληπτικές εκλογές;
Είναι ένας πρωτόγνωρος παράγοντας  σε τόσο μεγάλη έκταση , που κανείς δεν γνωρίζει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει . Και εάν τελικά μπορεί να επηρεάσει ακόμα και αποτελέσματα.


2 σχόλια:

  1. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μα πουν πως είναι υνατόν να θέλεις να αλλάξεις μια επιλογή σου που πήρε τις εκλογές πριν απο 3,5 χρ'όνια. Και πως ειναι δυνατόν αυτόν που θεωρείς τον καλήτερο για ν α πάρει τον δήμο Θεσσαλονίκης, τον αδίαζεις με το ζόρι απο το όποιο έργο επιτελεί. Και να μας πουν αν γι΄αυτούς ο δήμος είναι συμαντικότερος απο την περιφέρεια που διαχειρίζεται τα όποια κονδύλια απο τα ευρωπαϊκά προγράμματα. και φυσικά δεν περιμένω απαντήσεις, ας προβληματιστούν τουλάχιστον και να προετιμαστούν για το αποτέλεσμα των εκλογών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενημερωμένος Νεοδημοκράτης25 Μαρτίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

    Πολύ πετυχημένο το ρεπορτάζ σου. Μπράβο έχεις καλούς πληροφοριοδότες. Ετσι ακριβώς είναι και ειδικότερα για τον Σταμενίτη πράγματι αυτός είναι ο στόχος του. Να κάνει μηχανισμούς μέσα από τα δημοτικά ψηφοδέλτια.
    Δεν είναι τυχαίο ότι:
    1. Στον συνδυασμό του Στάμκου είναι ο Πασαλής, που η κόρη του είναι επιστημονική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Σταμενίτη
    2. Πατά δε και στο ψηφοδέλτιο του Καστερίδη. Το alter ego του Σταμενίτη, ο Αλεξίου, κατεβαίνει στο ψηφοδέλτιο του Κάστερ.
    3. Στη Σκύδρα, αποπειράθηκε ο Σταμενίτης να φτιάξει ψηφοδέλτιο με τον Μίμη, του οποίου η νύφη είναι αποσπασμένη στο γραφείο του. Αλλά τα βρήκε μπαστούνια, γιατί τον καθάρισε, τον διέλυσε ο Τζαμτζής τον συνδυασμό του.
    4. Να πάμε τώρα στην περιφέρεια. Και εκεί έστησε μηχανισμό ο Σταμενίτης. Έβαλε τον Φώτο και αφού αυτός δεν μπόρεσε να κάνει ψηφοδέλτιο έβαλε στη συνέχεια υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον Ανδρίτσο, που προηγούμενος τον είχε προτείνει να κάνει ψηφοδέλτιο στη Σκύδρα και είχε αρνηθεί. θα δείτε στη συνέχεια πως θα καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο.
    5. Μήπως και στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Μπίνου δεν κάνει κουμάντο ο Χρήστος Μπίνος; του οποίο ο γαμβρός από αδελφή είναι αποσπασμένος στο γραφείο του Σταμενίτη;
    Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στα χρονικά. Ο άνθρωπος μετέρχεται όλα τα μέσα, στήνει μηχανισμούς, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει καμία απήχηση στην κοινωνία.
    Τώρα η Νέα Δημοκρατία τι παιδί θα γεννήσει στις εκλογές κανείς δεν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)