Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η ώρα των ικανών στον Δήμο Αλμωπίας




ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Η προσπάθεια ορισμένων υποψηφίων να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια τους με πρόσωπα που έχουν ικανό αριθμό ψήφων, χωρίς όμως οι ίδιοι μέχρι σήμερα να έχουν δώσει έστω και ένα δείγμα γραφής προσφοράς στην κοινωνία ή στην συμμετοχή επίλυσης κοινών προβλημάτων , φαίνεται για πρώτη φορά  να προβληματίζει τους ψηφοφόρους. Πέρα από την σφοδρή  και ματαιόδοξη επιθυμία κάποιων να καταγραφούν στην ιστορία ως δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι, ήρθε η ώρα που ο κόσμος αναζητά και τους ικανούς προκειμένου να αλλάξει κάτι.
Η αυτονόητη σημαία της διαφάνειας της σημερινής δημοτικής αρχής κόστισε στου πολίτες πάνω από μισό εκατομύριο ευρώ σε μισθούς  των αιρετών. Αυτό που κατάφεραν σύμφωνα με τις μασημένες  ( και όχι ευρέως δια όλων των ΜΜΕ) δηλώσεις τους, ( μπορούν ακόμα να το κάνουν ) ήταν να μειώσουν το χρέη που παρέλαβαν. Έργο που θα έκανε και ένα καλός υπάλληλος του Δήμου.
Ο τρόπος που λειτούργησε η δημοτική αρχή εξανάγκασε σχεδόν όλους τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να πληρωθούν τις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα να ξοδευτούν τεράστια ποσά για την εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια από δικηγόρους.
Πέρα από την αυτονόητη (αυτό έλλειπε κιόλας) μείωση του χρέους η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει σχεδόν  τίποτα. Ούτε καν αυτά που μπορούσε να κάνει χωρίς χρήματα ,δεν έκανε. Κατάντησε τον Δήμο μια ατέλειωτη και ατέρμονη μιζέρια. Ένα πεδίο μάχης μεταξύ βολεμένων  και ξεβολεμένων. Ημετέρων και εχθρών. Δυστυχώς.
Δεν έχει δείξει βέβαια ακόμα αν διδάχθηκε κάτι από αυτό

΄Ηρθε η ώρα , έστω και τώρα , που η θητεία της επόμενης δημοτικής αρχής θα είναι πέντε χρόνια , οι υποψήφιοι να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις και τα σχέδια τους.
Η εντιμότητα , η φιλαλήθεια  και η διαφάνεια είναι αυτονόητες αρετές και όχι πρόσθετα προσόντα. Αλλοίμονο ,αν για τον Δήμο μπαίνουν μόνο τέτοια ζητήματα.

Η προσπάθεια όσων επιχειρούν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια τους ανθρώπους υπόδικων και αποδεδειγμένα (και όχι με φημολογίες και λάσπες)  άτομα που ζημίωσαν τον Δήμο με σκοπό να τους παρέχουν μελλοντική «ασυλία» ,αναμένεται να βρει απέναντι μία ισχυρή ομάδα η οποία θα προβεί σε δημόσιες καταγγελίες και εν τέλει τον ίδιο τον λαό .
Το ζητούμενο βέβαια είναι , οι υποψήφιοι δήμαρχοι , να πουν απλά και κατανοητά το πρόγραμμα και τις προτάσεις ανάπτυξης που έχουν για την περιοχή .
Ο κόσμος δεν έχει πλέον τεράστιες απαιτήσεις και αυταπάτες. Αναζητά  ικανούς ανθρώπους που , απλά και χωρίς μεγάλα λόγια ,    δεν θα υποτιμούν την νοημοσύνη του, δεν θα τον προσβάλλουν με τις συμπεριφορές τους και φυσικά να ανταποκρίνονται στα αυτονόητα.
Δεν τους ενδιαφέρει η ματαιοδοξία και η μεγαλομανία κανενός. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλα χαμένα χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλά κάνουν  και θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Καιρός να πετύχει τους στόχους του και ο κόσμος

11 σχόλια:

  1. Προγραμμα και πολιτικο λογο μονο ο Σηφακης. Με το συνδυασμο . Αλλαουμε την Αλμωπια. Και θα την αλλαξουμε. Γιατι βλεπουμε μπροστα ομαδικα συλλογικα προοδευτικα καθαρα χωρις ιδια οφελη. Εθελοντικα. Χρωματιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αλλαουμε την Αλμωπια"!!!!!!!
      Μια χαρά το είπες!
      Αμπαλαέο....

      Διαγραφή
  2. Πιστευω ο κοσμος αυτη τη φορα να ψηφισει εξω απο κομματα και αποκομματα που μας πσραδουλεψαν και μας εφεραν εδω. Πρεπει επισης να σφησουμε εξω τα σοια τις συντεχνιες κλπ. Πρεπει να παμε στους υποψηφιους που ασχολουνται για πρωτη φορα και που την πολιτικη δεν θα την εχουν για βιοποριστικο επαγγελμα....Καποιες σκεψεις απο εναν Χιμπατζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματηστε να πατρωναρετε τους συνδυασμους και να τους κομματοποιητε για ιδιον οφελος Μιχαλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφιζουμε ενοτητα της κεντροδεξιας δημ. Μπινος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κεντροδεξια των μνημονιων να ειναι χαρισμα σας, προδοτες της πατριδας και του λαου μας, εσεις της κεντροδεξιας να δουμε που θα πατε....οταν σας χαϊδεψει η κριση

      Διαγραφή
  5. Ψηφισε ανεξαρτητη κεντροδεξια κοροιδο για να δει φως ο τοπος. Σανιδα που μας χρειαζεται. Μιχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι θα ψηφισουμε δημητρη μπινο αλλα μονο αν διωξει απο το ψηφοδελτιο του υποψηφιους υποδικους αποδεδιγμενα.αυτο προσεξετο κ, δημητρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΩ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΙΝΑΙ......Ε; ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιανου καλε ειναι το αρθρο ποιος το υπογραφει, ο τσανταλης???? Ουχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)