Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πολύς κόσμος στην πρώτη του Γρ. Στάμκου





 Πολύ κόσμο είχε στην πρώτη του προεκλογική  συγκέντρωση ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. Ήταν εκεί σχεδόν όλος ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ., ένας από τους τρεις Νεοδημοκράτες βουλευτές του νομού και εκ νέου υποψήφιοι
Ασκησε κριτική σε προηγούμενες διοικήσεις, οι οποίες όπως είπε είχαν πολύ περισσότερα χρήματα στη διάθεσή τους .Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ απάντησε και τους επικριτές του λέγοντας ότι ο ίδιος δεν αναλώθηκε σε δημόσιες σχέσεις.
Κατήγγειλε ότι υπήρχαν έργα που υπερκοστολογήθηκαν 10 φορές πάνω από το κανονικό , αλλά δεν ανέφερε για ποιο λόγο δεν καταγγέλθηκαν για να μην ζημιωθεί ο Δήμος  αποδεχόμενος τέτοια έργα.


Ο Δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε και στο μέλλον, προτρέποντας τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους για πολλά χρόνια ακόμα. Για αυτό και  το νέο όνομα του συνδυασμού του είναι  «ΠΕΛΛΑ 2020».

Κυρίες και κύριοι,

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που οι δημότες της Πέλλας μας ανέθεσαν το καθήκον της Διοίκησης του Δήμου. Τρία χρόνια απίστευτης κρίσης στην Ελλάδα, τρία χρόνια σκληρής δουλειάς στο Δημαρχείο... χρόνια γεμάτα προβλήματα και προκλήσεις.

Σ’αυτό το διάστημα υποτίθεται ότι θα γινόμουν πιο πολιτικός, θα πρόσεχα περισσότερο τις δημόσιες σχέσεις μου. Ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Δεν κατάφερα να συνηθίσω τις ομιλίες και τις δημόσιες εμφανίσεις, να μιλώ με γενικότητες ίσα-ίσα για να πω κάτι!

Και τώρα ακόμα που είμαι μπροστά σας, εδώ, ανάμεσα σε τόσους δικούς μου ανθρώπους, ανάμεσα σε συνεργάτες και συνοδοιπόρους σ’αυτήν την πρώτη μου Δημαρχία, θα δυσκολευτώ να κρύψω πόσο κακός ρήτορας είμαι! Ελπίζω να με συγχωρήσετε!!

Στέκομαι πάντως μπροστά σας γιατί πιστεύω ότι κατάφερα αρκετά σημαντικά πράγματα. Κι εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δήμο δεν χάσαμε τον καιρό μας αυτά τα χρόνια. Θα σας πω με πολύ λίγα λόγια αυτά που πετύχαμε γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ουσιαστικά από τις δημόσιες σχέσεις και τη ρητορική.

Καταρχήν αναλάβαμε ένα νέο, μεγάλο δήμο -πέντε δήμους σε έναν!... και μάλιστα ένα δήμο με σοβαρά προβλήματα – ο Καλλικρατικός Δήμος Πέλλας ήταν στη δεκάδα των πιο χρεωμένων δήμων της χώρας! Αρκετοί προέβλεπαν ότι θα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών, τέτοια ήταν η οικονομική κατάσταση, το χάλι, θα έπρεπε να πω, του ενοποιημένου δήμου.

Τους διαψεύσαμε. Μέσα σε τρία χρόνια αποπληρώσαμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, υποχρεώσεις δανείων , επιδικασμένες οφειλές, ακόμα και τιμολόγια για έργα των προηγούμενων δήμων που δεν είχαν εκδοθεί όταν έπρεπε!

Περισσότερα από 25.000.000 ευρώ.

Το 2013 μάλιστα κλείσαμε με πλεόνασμα 1.220.000 ευρώ.

Και όλα αυτά χωρίς να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, χωρίς να περικόψουμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου, χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη, χωρίς δημιουργική λογιστική!

Και βέβαια χωρίς τις κρατικές ενισχύσεις του παρελθόντος!

Κρατείστε αυτό στο μυαλό σας: οι πέντε Καποδιστριακοί δήμοι έπαιρναν κάθε μήνα 1.180.000 ευρώ από το κράτος. Τώρα ο νέος Δήμος Πέλλας παίρνει κοντά στις 600.000 ευρώ!

Αν αφαιρέσετε και τις δόσεις των δανείων που πληρώνονται πλέον στην ώρα τους, ο Δήμος μας σήμερα λειτουργεί με λιγότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε μόνος του ο Δήμος Γιαννιτσών!

Και δεν του έφταναν κιόλας!

Αν αναρωτιέστε πως γίνεται ένας δήμος με 65.000 κατοίκους και έκταση 668 τετρ. χλμ να λειτουργεί με λιγότερα χρήματα απ΄όσα χρειαζόταν η πόλη των Γιαννιτσών, δίκαια αναρωτιέστε! Σας βεβαιώνω πάντως ότι κάναμε απλώς σωστά τη δουλειά μας. Χρησιμοποιήσαμε τις υπηρεσίες του δήμου, δημιουργήσαμε το Γραφείο Προμηθειών και σεβαστήκαμε τα χρήματα των δημοτών μας και των υπόλοιπων Ελλήνων. Και δεν ασχοληθήκαμε με τις δημόσιες σχέσεις!

Θα γίνω σκληρός αλλά πιστεύω ότι είμαι δίκαιος.

Όταν, συνδημότες και συνδημότισσες του Δήμου Πέλλας, αυτό που μπορείς να κάνεις με τις υπηρεσίες του Δήμου και πέντε σακιά τσιμέντο το ονομάζεις Έργο Πνοής, τότε είσαι παλιός πολιτικός. Όταν το αφήνεις να κοστίσει δέκα φορές όσα αξίζει, τότε είσαι επικίνδυνος πολιτικός. Και όταν το πληρώνεις με δανεικά τότε ήρθε η ώρα να πάψεις να είσαι πολιτικός!

Ας το πάρουν πολύ σοβάρα υπόψη τους αυτό οι τωρινοί μας συνυποψήφιοι, παλιοί και δήθεν νέοι! Το επαναλαμβάνω: όταν αυτό που μπορείς να κάνεις με τις υπηρεσίες του Δήμου και πέντε σακιά τσιμέντο, το πληρώνεις με δανεικά τότε ήρθε η ώρα να πάψεις να είσαι πολιτικός!

Θα μου πείτε ότι δεν είναι δουλειά του δημάρχου να μετράει σακιά ή να πηγαινοέρχεται στους ΧΥΤΑ! Και ποιανού είναι; Toυ δημότη; Ή του εργολάβου; Kαι αυτόν ποιός τον ελέγχει; Ποιός προϋπολογίζει, ποιός προβλέπει, ποιός προγραμματίζει; Όχι, αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι δουλειές του Δημάρχου! Του Δημάρχου και των υπηρεσιών του Δήμου! Γιατί και στα δύσκολα και στα εύκολα, ο Δήμαρχος γι αυτό εκλέγεται και όχι για τις φιέστες, τα χτυπήματα στην πλάτη και τα κεράσματα!

Γι αυτό λειτουργεί ο Δήμος μας. Και λειτουργεί καλά. Με πολύ λιγότερο προσωπικό έχουμε καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερα έργα στα σχολεία, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, στην ύδρευση, στην άρδευση, στην αποχέτευση, στην καθαριότητα... παντού! Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία των παιδικών σταθμών, δώσαμε έκπτωση στα τιμολόγια τρίτεκνων ,πολύτεκνων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αναβαθμίσαμε όλες τις κοινωνικές δομές του δήμου και ενισχύσαμε τις εθελοντικές δράσεις.

Έχουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εξελίξουμε σύντομα σε πηγή πόρων για το δήμο. Αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθημερινότητα του δημότη. Με παρεμβάσεις και έργα σε κάθε γειτονιά του δήμου. Έχουμε σύγχρονα συστήματα διαχείρισης των πολύτιμων υδάτινων πόρων.

Έχουμε ένα Δήμο που λειτουργεί με κανόνες. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη διοίκηση, έτσι θα συνεχίσουμε. Έτσι θα χτίσουμε το μέλλον.

Αν και βρήκαμε το ΕΣΠΑ στα τελευταία του χρόνια, καταφέραμε να υλοποιήσουμε να δημοπρατήσουμε και να εντάξουμε νέα έργα άνω των 65.000.000 ευρώ.

Αλλάξαμε βέβαια τις προτεραιότητες, την ιεράρχηση των αναγκών. Δεν κάναμε συντριβάνια αλλά εκσυγχρονίσαμε το αρδευτικό δίκτυο, παρακολουθούμε τηλεμετρικά τους υδάτινους αποδέκτες του δήμου και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε έργα αποχέτευσης σε 13 χωριά του Δήμου μας. Κι επειδή θα συνεχίσουμε έτσι, θα έρθει και η ώρα για φανοστάτες και συντριβάνια! Στα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε την ένταξη έργων ΕΣΠΑ πάνω από 100.000.000 ευρώ που θα διοχετευτούν κυρίως στην αξιοποίηση των απορριμμάτων, στα εγγειοβελτιωτικά έργα για τους αγρότες, στη βελτίωση του οδικού δικτύου και των αστικών υποδομών και στην ενίσχυση του τουρισμού. Αλλάξαμε φίλες και φίλοι, αλλάξαμε νοοτροπίες, αλλάξαμε τρόπο δουλειάς και οργάνωσης. Το νοικοκύρεμα είναι η βάση, η προϋπόθεση για να χτίσεις σε στέρεο έδαφος. Αλλά δεν φτάνει.

Ο Δήμος Πέλλας είναι μια προικισμένη περιοχή που εδώ και δεκαετίες αναζητά την ταυτότητα και το ρόλο του. Είμαστε αγρότες σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της χώρας. Ο Δήμος μας δε θα πάψει ποτέ να προσφέρει στην αγροτική οικονομία και τη μεταποίηση. Είμαστε όμως και οικοδεσπότες σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της χώρας. Και θα γίνουμε πόλος έλξης ανθρώπων που αναζητούν την αμόλυντη φύση, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το ανθρώπινο μέτρο. Και ο Δήμος Πέλλας μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά και με το παραπάνω.

Με εξωστρέφεια και πρόγραμμα, με συνεργασίες όπως το αρχαιολογικό διαδημοτικό δίκτυο «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», με βελτίωση των υποδομών και ανάδειξη μνημείων βάζουμε το Δήμο Πέλλας στον τουριστικό χάρτη. Kαι θα το πετύχουμε γιατί ζούμε εδώ μαζί και μαζί θα χτίσουμε το μέλλον μας. Έχουμε σήμερα την ευθύνη, την ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση να τα καταφέρουμε.

Αλλά, όπως σας είπα, πρέπει να απαλλαγούμε από τις παλιές νοοτροπίες, τις παλιές συνήθειες.

Γιατί, ήταν συνήθεια να έχουμε δημάρχους που περνάνε την ώρα τους χτυπώντας καθησυχαστικά τις πλάτες, μοιράζοντας χαμόγελα και χειραψίες, κάνοντας χατήρια και δίνοντας υποσχέσεις. Τί νομίζετε; Με χτυπήματα στην πλάτη πληρώνονται τα χρέη; Με υποσχέσεις θα δούμε ανάπτυξη; Ή μήπως χρειάζονται χτυπήματα στη διαφθορά, στην σπατάλη και στην τεμπελιά;!

Όπως ήταν συνήθεια να επικρατεί το προσωπικό συμφέρον στη δημόσια ζωή. Όταν, το 2010, οι δημότες από όλες τις περιοχές του Δήμου Πέλλας έδωσαν κατά πλειοψηφία την εντολή σε μένα και τους συνεργάτες μου, διάφοροι άρχοντες παλαιάς κοπής και οι κακομαθημένοι ακόλουθοί τους έμειναν χωρίς τις μικροεξουσίες που είχαν συνηθίσει. Στην αρχή ήρθαν με χαμόγελα, έπειτα με παράπονα, κι εδώ και λίγο καιρό, με απειλές και συκοφαντίες.

Δεν άλλαξαν, δεν έμαθαν από την κρίση και από τα λάθη τους, δεν ξέρουν, είναι αλήθεια, κι άλλο δρόμο. Είναι, λοιπόν, σχεδόν φυσικό να γίνονται πικρόχολοι και άδικοι. Γιατί συνήθισαν να τους κάνουν τα χατήρια.

Γι αυτό συκοφαντούν. Μιλούν για αυτοκράτορες γιατί δεν τους αρέσει η αποτελεσματικότητα, νομίζουν ότι όποιος κοιτάει τη δουλειά του και φέρνει αποτελέσματα είναι απόλυτος άρχων και οι συνεργάτες του είναι αυλικοί. Ερμηνεύουν την υποστήριξη σας ως έλλειψη πρωτοβουλίας, την εμπιστοσύνη σας ως δουλικότητα.

Σας θεωρούν αυλικούς και όχι ελεύθερους δημότες γιατί μόνον έτσι μπορούν να ερμηνεύσουν την αποτυχία τους. Δεν θέλουν να δουν σε τι κατάσταση άφησαν τους Δήμους που υπηρέτησαν, δεν θέλουν να σταθούν παλικαρίσια μπροστά στις ευθύνες τους. Σας θεωρούν αυλικούς γιατί έτσι ελπίζουν ότι θα σας ακυρώσουν. Ότι έτσι θα ακυρώσουν όσους μας εμπιστεύονται, ότι θα ακυρώσουν τους περισσότερους πολίτες του Δήμου Πέλλας που θέλουν δουλειά και όχι κούφια λόγια!

Αυτά για τις μειοψηφίες του Δήμου Πέλλας! Είναι πίσω μας γιατί το μέλλον της Πέλλας δεν τους χρειάζεται! Γιατί πάμε μπροστά κι εκείνοι είναι το πίσω… υπάλληλοι του παρελθόντος, μεγαλόστομοι διαχειριστές των χρημάτων που δεν υπήρχαν! Φιγουρατζήδες με δανεικά λεφτά.

Τέλειωσαν αυτά, αγαπητές μου φίλες και φίλοι!

Το γνωρίζετε όσοι είστε εδώ, πείτε το και σε όλους όσους εμπιστεύονται τη γνώμη σας.

Πείτε το στους μεγαλύτερους που στεναχωριούνται με όσα τραβάνε τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Πείτε τους ότι θα ξανασταθούμε στα πόδια μας, η περιοχή μας έχει πλούτο που μπορεί να αξιοποιήσει, πείτε τους ότι δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Πείτε τα και στους νεότερους, στα παιδιά που βρίσκονται τώρα στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους. Πείτε τους ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και ότι πίσω δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε. Πείτε στα παιδιά ότι υπάρχει σωστή επιχειρηματικότητα, ότι η γη μπορεί να μας δώσει ό,τι χρειαζόμαστε.

Δείξτε τους την αληθινή εικόνα για την κοινωνία μας και κάντε τους να πιστέψουν στην δύναμη τους και όχι στα κούφια λόγια και στις ψεύτικες υποσχέσεις.

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος Πέλλας, ο Δήμος όλων μας, ένωσε μια μεγάλη και πολυδύναμη περιοχή, με πλούσι ιστορική και ευκαιρίες ανάπτυξης. Με τη διοίκησή μας, ο Δήμος αναδιοργανώθηκε και έβαλε τις βάσεις για μια δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα περίοδο ανάπτυξης. Τώρα, σ’αυτές τις εκλογές, οι συνδημότες μας θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού ή αν θα επιστρέψουμε στις αναποτελεσματικές πολιτικές του παρελθόντος.

Αυτές τις πολιτικές, φίλες και φίλοι, τις αφήσαμε πίσω μας, στο μίζερο παρελθόν των μικρών δήμων με τα μεγάλα χρέη! Τώρα, προχωράμε μπροστά σ’ένα δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο.

Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Πέλλα του 2020, αυτήν κτίζουμε.

Με το νοικοκύρεμα και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πέλλας κάναμε ένα πρώτο, απαραίτητο βήμα.

Τώρα έχουμε μέλλον μπροστά μας. Το δικό μας μέλλον. Το μέλλον που ταιριάζει σε όσους κρατούν ψηλά τις αξίες αυτής της γης. Τις αξίες της Πέλλας, της περιοχής μας, του Δήμου μας.

Τί είναι η Πέλλα, αγαπητοί μου συνδημότες;

Σας λέω αυτό που ξέρετε ήδη, αυτό που νιώθετε στο βάθος της καρδιάς σας.

Η Πέλλα είναι η πιο λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας στον πιο εύφορο ελληνικό τόπο, αυτή είναι η Πέλλα.

Και όταν οι καρποί αυτής της γης γίνουν τόσο γνωστοί όσο και οι νίκες των αρχαίων Μακεδόνων, τότε θα έχουμε πετύχει κάτι αξιόλογο

Ποιό είναι το τρίπτυχό μας; Ζούμε καλύτερα, παράγουμε καλύτερα, φιλοξενούμε καλύτερα!

Γι αυτό προστατεύουμε και το φυσικό μας περιβάλλον. Γιατί η ποιότητα ζωής, η σύγχρονη γεωργία και ο εναλλακτικός τουρισμός στηρίζονται σ’αυτό!

Και ποιά είναι η συνταγή της επιτυχίας μας;

Σωστή οργάνωση και κοινή προσπάθεια.

Μαζί! Αυτή είναι η ουσία μιας τοπικής κοινωνίας.

Μαζί! Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς τοπικιστικές αντιθέσεις, χωρίς προσωπικές βεντέτες και μικροφιλοδοξίες.

Μαζί! Όλοι οι δημότες των Γιαννιτσών, της Κρύας Βρύσης, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κύρρου, της Πέλλας.

Μαζί στην κοινή προσπάθεια να σταθούμε απέναντι στην κρίση και να βγούμε ενωμένοι και πιο δυνατοί.

Αυτή τη μάχη δίνουμε σήμερα.

Αυτό που κάνουμε σήμερα ορίζει το ποιοί θα είμαστε αύριο.

Η Πέλλα το 2020 θα είναι ένας καλύτερος τόπος.

Ο αγώνας ξεκίνησε και συνεχίζεται.

Θα πετύχουμε, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Και στις ερχόμενες εκλογές
Και στη επόμενη πενταετία.

Σας ευχαριστώ πολύ!



Ανακοίνωσε και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, που  είναι τα εξής:

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΛΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΛΙΔΟΥ –ΧΑΤΖΗΤΣΙΝΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΖΑΡΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΗΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΚΑΡΑΤΣΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΣΜΟΓΛΟΥ ΑΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ ΖΩΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΛΟΥΣΠΑ ΕΡΑΣΜΙΑ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΛΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΧΑΤΖΗΚΟΙΤΣΙ ΠΟΛΥΜΝΙΑ
ΞΗΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ Γ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ Ε.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΕΡΑΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΚΟΡΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΟΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΕΡΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΟΥΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΦΑΚΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 Η  ομιλία του Γρ.  Στάμκου έχει ως εξής :









Η Νέα Δημοκρατία ήταν παρούσα αν μη τι άλλο στη σημερινή ομιλία του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου. Με τον πιο έντονο τρόπο μάλιστα αφού στην πρώτη σειρά απέναντι από τον ομιλητή κάθισαν ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός υγείας Δημήτρης Μπαρτζόπουλος, ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη, Γιάννης Ανδρίτσος και ο τομεάρχης της Ν.Δ. στην Μακεδονία Νίκος Φώτος. Δεν γνωρίζουμε αν είχαν ανειλημμένες… υποχρεώσεις αλλά δεν διακρίναμε στην αίθουσα τους έτερους βουλευτές του κόμματος Γιώργο ... Καρασμάνη και Ιορδάνη Τζαμτζή. Πάντως παρά την απουσία τους το κλίμα είχε έντονο μπλε χρώμα, όπως λέμε δηλαδή Νέα Δημοκρατία η καλύτερα η Νέα Δημοκρατία στηρίζει Στάμκο.
Αναρτήθηκε από loudiasg στις 9:59 μ.μ.

1 σχόλιο:

  1. Τον Πλίογκα τον έσπρωξες να έρθει με τάξιμο (Τσολακούδης, Καραφυλιάς, Καρατσαλιώτης, ...).
    Τον Παπαγωργίου τον έπεισες να σε αβαντάρει και να πάρει πίσω όσα σε καταμαρτυρούσε προηγουμένως.
    Γρηγόρη κοίταξε τον Καρασμάνη πως θα φέρεις βόλτα.
    Γιατί από Σταμενίτη δεν βλέπω φως. Πατά σε 2 βάρκες, η γυναίκα του είναι κατακεί. Προς Αλεξίου εθεάθει, μάλιστα και στο μαγαζί του Κάστερ.
    Αυτά φιλαράκι Γρηγόρη και άνοιξε τα μάτια σου


    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)