Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μπροστά στις εκλογές



 
                                                                                                                                     
                                          Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλμωπίας
                                                     Υποψήφιος Δήμαρχος
                                                         Νικόλαος Φτίκας
                                                                                                                                       





Συντοπίτισσες και συντοπίτες
  Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της κοινωνίας για τη συγκρότηση  ενός συνδυασμού ο οποίος θα είναι ¨απέναντι¨ στις επιλογές της συγκυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη Ν.Δ. και της Ε.Ε., αποφασίσαμε και πάλι για την κάθοδο, στις επερχόμενες εκλογές, του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης .   
    Η επίθεση που δέχεται ο λαός από την πολιτική που εφαρμόζεται στην πλάτη του είναι ενιαία. Ενιαία θα πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δώσει σε εκλογικό επίπεδο, σε ευρωεκλογές και δήμους-περιφέρειες .
   Στο Δήμο Αλμωπίας, έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικών σχέσεων ανάμεσα σε ομάδες από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που τώρα εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και άφθαρτοι κι ας ήταν υποψήφιοι με τη στήριξη κομμάτων. Ο δε συνδυασμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος είτε ντρέπεται είτε φοβάται, ονειρεύεται το αυτοδιοικητικό κίνημα, τη στιγμή που οι δήμοι εφαρμόζουν  ένα σωρό αντιλαϊκά μέτρα και η επίθεση που δέχεται ο λαός είναι ενιαία.  Είναι ένας μηχανισμός στήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε,  ο οποίος προσπαθεί να κρύψει τη συμφωνία του με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.     
    Οι δήμοι και οι περιφέρειες υλοποιούν, σε τοπικό επίπεδο, τη πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία εκπορεύεται από την Ε.Ε. Βοηθάνε να μειωθεί η χρηματοδότηση στις κοινωνικές παροχές, εφαρμόζουν τη πολιτική των απολύσεων και της περικοπής των μισθών, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων παροχών. Τονίζουμε ότι, στην ουσία, αντιπολίτευση σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια κάνουν μόνο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ όλοι οι άλλοι πράττουν τα ίδια, θα νόμιζε κανείς ότι έχουν εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο.
   Στο Δήμο Αλμωπίας, δεν συμβιβαστήκαμε. Αντιταχθήκαμε σε κάθε τι που έθιγε το λαϊκό συμφέρον. Αντιπαρατεθήκαμε , στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στη δημοτική αρχή, που αποτέλεσε μείγμα σύμπλευσης της κυβέρνησης και των βουλευτών της. 
  Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ζήτημα δεν είναι το αν μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες χωρίς πόρους, αλλά αυτό καθ’ αυτό γεγονός της μεταφοράς αρμοδιοτήτων με σκοπό να μειώσει τις δαπάνες, να “σπάσει” το ενιαίο των δημόσιων και δωρεάν παροχών προς όλους και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Γι΄ αυτό και βλέπουμε τώρα τη μείωση κρατικών δαπανών και δημόσιων υπηρεσιών, να αντικαθίστανται με τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία μέσω Μ.Κ.Ο και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.
    Τα ερωτήματα που πρέπει να απασχολούν το λαό, είναι: Υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση; με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτή πραγματικότητα; θα πρέπει οι νέοι μας, οι αγρότες, οι εργάτες, οι υπάλληλοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι μικρομαγαζάτορες  να προσαρμοστούν στη σημερινή κατάσταση, ελπίζοντας στο μικρότερο κακό; Η Λαϊκή Συσπείρωση απαντά πως δεν υπάρχει διέξοδος προς όφελος των νέων, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στο δρόμο των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
   Καλούμε τους κατοίκους της Αλμωπίας να ξεπεράσουν τα διλήμματα που θέτουν οι δήθεν ανεξάρτητοι συνδυασμοί στο Δήμο Αλμωπίας, αλλά και όσους κάνουν όψιμη κριτική στην πολιτική της  Ε.Ε.  και στον «Καλλικράτη», διακηρύσσοντας ότι θα τα αλλάξουν. Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, ανάμεσα στη συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπάρχει κοινό στρατηγικό πλαίσιο, κοινοί στόχοι που προτάσσουν ο Σ.Ε.Β., οι ενώσεις των εφοπλιστών,  τραπεζιτών ,μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλεμπόρων.
   Καλούμε τους κατοίκους της Αλμωπίας, έστω κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να δυναμώσουν, με τη συμμετοχή τους και με την ψήφο τους, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σκεπτόμενοι πως με αυτό τον τρόπο δίνουν δύναμη και προοπτική για την αναχαίτιση των βάρβαρων πολιτικών που όλοι μας ζούμε.
                                                                                                                                     
                                          Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλμωπίας
                                                     Υποψήφιος Δήμαρχος
                                                         Νικόλαος Φτίκας

3 σχόλια:

  1. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της κοινωνίας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Δηλαδή έκαναν ουρά οι αιτήσεις για να κατεβείτε στις εκλογές;Βρε αμάν κατεβείτε αλλιώς χανόμαστε;
    Ξέρω και ένα άλλο καλό με τον Τοτό αλλά είναι λίγο πονηρό και δεν το γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ?

    ΑΔΑ: 4ΑΘ0ΩΨΩ-Β ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011
    02.00.6031.0001 Τακτικές αποδοχές ειδικών συμβούλων και συνεργατών 59.000,00 (ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ)
    02.00.6031.0002 Τακτικές αποδοχές επιστημονικών συνεργατών 30.000,00 (ΤΣΙΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
    02.00.6031.0003 Τακτικές αποδοχές γενικού γραμματέα 25.000,00 (ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ)
    02.00.6031.0004 Τακτικές αποδοχές ιδιαίτερου γραμματέα 20.000,00
    02.00.6053.0000 Εργοδοτικές εισφορές υπαλλήλων ειδικών θέσεων 15.050,00
    02.00.6121.0002 Αντιμισθία συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (άρθρο 77 παρ.6 ν. 3852/2010) 22.488,00 (ΚΛΕΙΣΟΥΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ)
    ΣΥΝΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ: 171.538 €
    ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΙ.
    ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΙΔΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΗ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαλληλους αξιους για καποιες απο αυτες τις θεσεις δεν ειχε ο δημοςς;Μιμιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)