Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ



 


Την υποψηφιότητα του Κώστα Καλαϊτζίδη ως υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με την ‘’Αλληλεγγύη’’, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βέροια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Καλαϊτζίδη ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε :


«Σήμερα έχω την ξεχωριστή τιμή και χαρά να παρουσιάσω τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, του αυτοδιοικητικού μας συνδυασμού «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία». Είναι ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ένας άνθρωπος που τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον αυτοδιοικητικό στίβο, έχει αποδείξει τις ικανότητές του.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης είναι, πρώτα απ’ όλα, ένας σοβαρός και ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας. Γνωρίζει από πρώτο χέρι την αγορά, γνωρίζει τα εμπόδια, τα προβλήματα, έχει παλέψει με την ελληνική γραφειοκρατία και έχει νικήσει. Γνωρίζει όμως, πολύ καλά, τις εξαγωγές και τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική μας παραγωγή. Και τα γνωρίζει «από μέσα», όχι από περιγραφές και σκέψεις τρίτων. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2010, εκλέχθηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας. Η Ημαθία τον τίμησε με την εμπιστοσύνη της και ο Κώστας Καλαϊτζίδης ανταποκρίθηκε δουλεύοντας, όλα αυτά τα χρόνια, ακούραστα και δυναμικά για τον τόπο του και ολόκληρη την περιοχή μας. 
Η «Αλληλεγγύη» ακούει το μήνυμα της Ημαθίας. Ακούει τα μηνύματα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν ψάχνουμε τους εκλεκτούς ενός κλειστού συστήματος. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους άξιους και τους ικανούς. Αυτούς που μας υποδεικνύει η κοινωνία. Αυτούς που αναδεικνύει η δουλειά τους και η προσφορά τους. Αυτούς που θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν. Ανθρώπους όπως ο Κώστας Καλαϊτζίδης».

Στη συνέχεια ο  κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στην Ημαθία κατά την τρέχουσα περίοδο και στο δίκτυο υποδομών που βρίσκεται σε εξέλιξη

«Στην Ημαθία, 153,7 εκατομμύρια ευρώ είναι συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα που εκτελούνται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Μετά από προσπάθεια και δουλειά, ξεμπλοκάραμε και υλοποιούμε τα έργα στον Οδικό άξονα Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα, αξιοποιώντας κονδύλια ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, διαθέτουμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της σύνδεσης του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας με την πόλη, που είναι ένα έργο κλειδί για την περιοχή.

Παράλληλα, περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ διαθέτουμε για την κατασκευή του Νέου Μουσείου Βεργίνας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους πόλους επισκεψιμότητας στη Βόρεια Ελλάδα, και να προβάλουμε την ιστορία της Μακεδονίας, την ελληνικότητά της και τα ευρήματα που προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Επιπρόσθετα χρηματοδοτούμε με 20 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, ώστε να αποκτήσει όλος ο νομός Ημαθίας μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα που εξυπηρετεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Και τέλος υλοποιούμε, αξιοποιώντας πόρους ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του αστικού τοπίου στη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και την παλιά μητρόπολη της Βέροιας. Αυτά είναι έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στα οποία απασχολούνται εργαζόμενοι και πολίτες της Ημαθίας, έργα που αναβαθμίζουν την Ημαθία».

Αναφερόμενος στην Αγροτική Οικονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε :

«Το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας είναι σταθερά στο επίπεδο άνω του 20%. Ουσιαστικά, ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική οικονομία, αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ήδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργήσαμε δύο νέους πυλώνες για την αγροτική μας οικονομία:

Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, με το οποίο οργανωμένα, προβάλουμε στην Ελλάδα, αλλά και στις αγορές τα προϊόντα που παράγουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις. Και τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης με την οποία, για πρώτη φορά, θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε συντονισμένες δράσεις συνεργασίας από κοινού οι φορείς, οι συνεταιρισμοί, και οι αγροτικές επιχειρήσεις, ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Στόχος μας λοιπόν, είναι, να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα γερά θεμέλια που διαθέτουμε, να κεφαλαιοποιήσουμε την ισχυρή δυναμική του αγροτικού τομέα, να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, για να μπορέσουν τα αγαθά και τα προϊόντα της μακεδονικής γης, να κερδίσουν ακόμα μεγαλύτερο έδαφος, στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα δουλεύουμε, όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσουμε, ακόμα πιο δυναμικά, μαζί με όλους τους υποψήφιος Περιφερειακούς Συμβούλους της ‘’Αλληλεγγύης’’, μαζί με το νέο υποψήφιο Αντιπεριφερειάχη Ημαθίας, τον Κώστα Καλαϊτζίδη».
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη για την συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε :

«Η Ημαθία υποδέχεται σήμερα τον σημερινό και αυριανό Περιφερειάρχη μας τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Μαζί δώσαμε έναν  κοινό αγώνα και πετύχαμε να κρατήσουμε την Περιφέρειά μας όρθια. Διεκδικώ να είμαι ο επόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό της ‘’Αλληλεγγύης’’. Οι πολίτες της Ημαθίας  γνωρίζουν καλά ποια είναι η αφετηρία μου στον εκλογικό στίβο αλλά και η επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Είμαστε με την οικογένειά μου άνθρωποι του μόχθου. Η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουμε για την επιτυχία αλλά και η μόνη λύση να βγούμε από τα αδιέξοδα ως λαός και ως χώρα.
Ομαδική προτεραιότητά όλων των συνεργατών και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων είναι να σταθούμε Αλληλέγγυοι με το μέσο Μακεδόνα που η κρίση τον έκανε άνεργο, τον μετέτρεψε από νοικοκύρη σε οφειλέτη, του τσάκισε την ψυχολογία και την αισιοδοξία να δημιουργεί.
Μπορούμε και ήδη το αποδείξαμε ότι έχουμε τις προτάσεις ώστε η Κεντρική Μακεδονία να είναι η ατμομηχανή που θα χαρίσει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες, της προκοπής και της δράσης.
Αυτά μας έσμιξαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ούτε εγωισμοί, ούτε κενές φιλοδοξίες, ούτε κάποια απληστία της καρέκλας. Φιλότιμα, ανθρώπινα και πάνω απ´ όλα με την Αξιοπρέπεια που χρωστάμε στους πολίτες της  Ημαθίας».


Κατά την επίσκεψή του στη Βέροια ο κ. Τζιτζικώστας μαζί με τον κ. Καλαϊτζίδη επισκέφθηκαν, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη το δημαρχείο της Βέροιας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  κ.κ. Παντελεήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)