Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Νέα Δημοτική κίνηση στον Δήμο Έδεσσας





Νέα Δημοτική κίνηση ιδρύεται στον Δήμο Έδεσσας . Τη Τετάρτη  5 Μαρτίου έγινε η ιδρυτική συνάντηση . Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στον τύπο έχει προσωρινό τίτλο ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Μας
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:



    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                                                     
  «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ »
    (προσωρινός τίτλος)
   
   
    Πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη  5/3/14  στο παλιό Παρθεναγωγείο Έδεσσας η πρώτη ανοιχτή  ιδρυτική συνάντηση , που διοργάνωσε η νέα Δημοτική Κίνηση με τον προσωρινό προτεινόμενο  τίτλο
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ » .
 Πάνω από εκατό συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προσωρινής οργανωτικής Γραμματείας της κίνησης που προσυπέγραφαν οι: 

Τάσος  Χ.Πέτκου 
Βασίλειος Δημητριάδης
Πόπη  Κολίνη,
Παντελής Κυρμάνογλου,
Τάσος Τσαπκίνης,
 και  Γιάννης Τρυψιάνης.

    Μετά την παρουσίαση των αρχών, του σκοπού και των κεντρικών στόχων της κίνησης, από τον Αν. Καθηγητή του Α.Π.Θ. Τάσο  Πέτκου  , ακολούθησε  εισήγηση για το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο καλείται η νέα δημοτική κίνηση να λειτουργήσει και αναφορές για το τι Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε, από τον εκπαιδευτικό  Βασίλη Δημητριάδη. Οι εισηγήσεις έκλεισαν με τον Γυμναστή και φωτογράφο  νεολαίο  Τρύφωνα Κίτσο που αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα της νεολαίας (την ανεργία, τους χώρους άθλησης , τα στέκια πολιτισμού και την απαραίτητη συμμετοχή στα κοινά της πόλης και των χωριών των νέων) . Τον συντονισμό της ιδρυτικής συνάντησης της κίνησης είχε ο εκπαιδευτικός  Τάσος Τσαπκίνης.
    Στη συζήτηση που ακολούθησε πήραν το λόγο πολλοί συμπολίτες μας και εξέφρασαν τα ερωτήματά τους και τις απόψεις τους. Έγινε σαφές από τους διοργανωτές ότι η νέα δημοτική κίνηση δεν αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο κομματικό χώρο, αλλά συνενώνει δημιουργικούς ανθρώπους από διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα που συσπειρώνονται πάνω στα επίδικα της συγκυρίας: τη δημιουργική ανατροπή στον Δήμο και τον συλλογικό αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. 
    Μετά την συζήτηση εγκρίθηκε  η συγκρότηση 16 μελούς Συντονιστικής Επιτροπής της  νέας Δημοτικής Κίνησης στην οποία  ανατέθηκε ο προγραμματισμός των επόμενων  βημάτων (διαδικασία επιλογής υποψηφίων, οριστικοποίηση συνδυασμού, πρόγραμμα κλπ), η οποία αποτελείται από τους: 

1)  Τάσος Χ.Πέτκου,
 2) Τάσος Τσαπκίνης,
 3) Βασίλης Δημητριάδης,
 4) Τούλα Μαντζάρα - Ψαρίκογλου,
 5) Τρύφων Κίτσος,
 6) Γιάννης Κλημεντίδης,
 7) Ιγνάτης Καραπαναγιώτης,
 8) Δήμητρα Γάγκλιου,
9) Χριστίνα Καρασαρλίδου,
 10) Γιώργος Λαϊδης,
11) Εύη Ρωσίδου,
12) Τάκης Κωσταντινίδης,
 13) Παυλίνα Χατζηγεωργίου,
 14) Θωμάς Γεωργίου,
15) Χρήστος Λυμπάρης
 και 16) Τάσος Μίλτσης. 

    Ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία καταγραφής και επεξεργασίας προβλημάτων και προτεινόμενων λύσεων που αφορούν την Έδεσσα, την Βεγορίτιδα και τα χωριά μας. Η προσέγγιση αυτή είναι ενδεικτική της συστηματικής καταγραφής και αντιμετώπισης που επιχειρούμε ως κίνηση, για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε εμείς τις ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης και τον δημόσιο διάλογο.
   
    ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)