Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της Πέλλας κατά του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Πέλλας και του βουλευτή Διονύση Σταμενίτη




Για την έκδοση ψεύτικων Δελτίων Τύπου κατηγορούν τον βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Σταμενίτη , αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Πέλλας Νίκο Θωμαϊδη.
Καμία σχέση δεν έχουν όλα αυτά με την επίσημη ΟΝΝΕΔ Πέλλας, δηλώνει ο Πρόεδρος  της Απόστολος Κοσκερίδης 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι 10 ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ξεμπροστιάζουν τον πρόεδρο Θωμαΐδη για τα ψεύτικα δελτία του Σταμενίτη. 


Αφού λοιπόν ο πρόεδρος Θωμαΐδης ανέλαβε τον ρόλο του Συνηγόρου του φίλο του Διονύση Σταμενίτη, τότε  να μας πει : φαίνεται πουθενά στο βίντεο της βουλής να μιλάει ο κολλητός του;   Πουθενά δεν φαίνεται να μιλά. (http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#40b5a845-aa85-4e2d-b4bd-ba69620a24fa)

Άρα τα τρία δελτία που εξέδωσε ο Σταμενίτης είναι ψεύτικά. 

Λέει ο Μανιοκαταθλιπτικός, κυνηγός αξιωμάτων, πρόεδρος Θωμαΐδης, ότι η δημοσίευσή μας είναι ψευδή και ανακριβή. Δυστυχώς γιαυτόν και τον Σταμενίτη υπάρχει το οπτικοακουστικό αρχείο της βουλής που είναι ισχυρό ντοκουμέντο και αποδεικνύει το αντίθετο. Ότι το φιλαράκι του εξέδωσε τρία δελτία τα οποία είναι ψεύτικα, από μία ομιλία που δεν έκανε ΠΟΤΕ στη Βουλή.
Για ποια αξιοπρέπεια μιλάει, ο επιρρεπής στην προβολή, ο πρόεδρος Θωμαΐδης,  … αυτήν που δεν είχε ποτέ το κολλητάρι του;
Να του θυμίσουμε αυτά που είχε κάνει ο Σταμενίτης το 2011- παλιά μου τέχνη κόσκινο –που αντέγραψε Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κοζάνης Κασαπίδη και το οποίο παραθέτουμε (και του Σταμενίτη και του Κασαπίδη για να γίνει η αντιπαραβολή) για να το θυμηθεί.
Και κάτι άλλο στον  Μεγαλομανή Πρόεδρο Θωμαϊδη, αυτός που προσπαθεί να υπερασπιστεί έναν ψεύτη βουλευτή είναι οιονεί και κατά συρροή ψεύτης Πρόεδρος.
Δεν δεχόμαστε να υποτιμά την νοημοσύνη μας. Ξέρουμε ότι υπάρχει χρήμα, όπως επίσης ξέρουμε ότι υπάρχουν Δημοσιογράφοι που δεν ανέχονται το ψέμα, την υποτίμηση, δεν φοβούνται τις απειλές και θα αποκαλύψουν την αλήθεια.
Και καταλήγουμε … 
Αντιλαμβάνεστε για τις υπόλοιπες ανακοινώσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τι γίνεται … τι ψέμα κυκλοφορεί και όχι μόνο ….

Παραθέτουμε :
1.       Το δελτίο του Κασαπίδη και το Δελτίο που αντέγραψε ο Σταμενίτης.
2.       Το link που μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει και να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία λέει ότι μίλησε ο κος Σταμενίτης (προσπαθήστε να τον δείτε να μιλά. Δεν αρθρώνει ούτε μία κουβέντα)
3.       Τα 3 ψεύτικα Δελτία στα οποία υποστηρίζει ευθαρσώς ότι μίλησε στην παραπάνω συνεδρίαση της Επιτροπής.


1)             Το link όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την Επιτροπή που επικαλείται ο Σταμενίτης και υποστηρίζει ότι μίλησε είναι: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#40b5a845-aa85-4e2d-b4bd-ba69620a24fa.

2)             ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ Τρίτη, 26 Ιούλιου 2011 14:58 | PDF |
kasapidisΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές επί τα χείρω, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα αγρότη με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Οργανισμός Κωπαΐδας ΑΕ, Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ.
Είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισροών για τους αγρότες μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν στις ξένες αγορές.
Αλλά πολύ περισσότερο αυξάνουν τα βάρη για τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές, που ήδη πλήττονται από την Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»
  ΔΕΛΤΙΟ  ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ 28 Ιουλίου 2011 5:41 μ.μ.
Mε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης πολιτικής ευθύνης Δημοσίων έργων της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης επιτίθεται στην κυβέρνηση για την επιβολή φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στους λογαριασμούς άρδευσης των αγροτών. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές που χειροτερεύουν την οικονομική θέση του αγρότη, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα παραγωγού με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ....

Στη εποχή που ζούμε απαιτείται μία άλλη πολιτική, όχι αυτή των φόρων και του στραγγαλίσματος της επιχειρηματικότητας, θέλει μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, με λιγότερους φόρους, μικρότερο ΦΠΑ, με μέτρα ανάσες οικονομικής ρευστότητας, με μέτρα που θα επανεκκινήσουν την οικονομία, θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και κυρίως, θα δώσουν αναπτυξιακό όραμα, έτσι ώστε να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»

3) και διαβάστε τα αντίστοιχα δελτία που εξέδωσε ο κος Σταμενίτης για τις δήθεν ομιλίες που έκανε στην συνεδρίαση της  παραπάνω  της επιτροπής και υπάρχουν αναρτημένα σε όλα τα τοπικά blogs της Πέλλας:

ΔΕΛΤΙΟ 1Ο Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014
Διονύσης Σταμενίτης: «Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων»

ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ

Στα πλαίσια της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» στην διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης κατέθεσε μια σειρά προτάσεων – παρεμβάσεων, οι οποίες στοχεύουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σχεδόν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου αλλά και συνολικά στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμενίτης, στις προτάσεις του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, προτείνοντας ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο, το οποίο να μην δημιουργεί ασάφειες προκαλώντας συνεχή προβλήματα, α. στην εξέταση των αιτιών καταστροφής της παραγωγής, β. στον τρόπο της έκδοσης των πορισμάτων και της καταβολής των αποζημιώσεων, και γ. στον τρόπο της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή τα τέσσερα αυτά σημεία αποτελούν σχεδόν κάθε χρόνο σημεία τριγμού μεταξύ του Υπουργείου και των παραγωγών με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια απέναντι στις καιρικές συνθήκες και στα απώλειες που αυτές δημιουργούν στην παραγωγή τους.

Ο Υπουργός απάντησε στον Βουλευτή δεσμευόμενος ότι σχετικά με το θέμα του ΕΛΓΑ μέσα στους επόμενους μήνες θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα εξετάζει όλα τα ζητήματα λειτουργίας του Οργανισμού με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που παρατηρούνται

ΔΕΛΤΙΟ 2Ο Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014
Παρέμβαση του Διονύση Σταμενίτη για αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών

Ο Υπουργός συμφώνησε ότι τα ισχύοντα κριτήρια χρήζουν επανεξέτασης και ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην τροποποίηση τους

«Οι αντικειμενικές συνθήκες που οδήγησαν στην θέσπιση των κριτηρίων αυτών έχουν ήδη διαφοροποιηθεί και επιβάλλεται μια επικαιροποίηση τους».

Στα πλαίσια της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Βουλευτής Πέλλας παρενέβη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη σχετικά με τα κριτήρια που ισχύουν για τη σύσταση ομάδων παραγωγών.

Συγκεκριμένα πρότεινε την τροποποίηση – αντικατάσταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ. αριθ. 266355/11-2-2009 (ΦΕΚ 594/Β/2009) των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Καν(ΕΚ) 1234/07 του Συμβουλίου.

Ο κ. Σταμενίτης στην τοποθέτηση του ζήτησε την αντικατάσταση του απαιτούμενου αριθμού παραγωγών για σύσταση ομάδας από 300 παραγωγούς σε 100 και της ελάχιστης αξίας εμπορεύσιμης παραγωγής από 3 εκ. ανά ομάδα παραγωγών στο 1 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα προτείνεται και η αναδρομική ισχύ της παρούσας τροπολογίας για ομάδες παραγωγών που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης χρηματοδότησης.

Σύμφωνά με τον Βουλευτή η τροποποίηση των κριτηρίων καθίσταται αναγκαία καθώς, όπως τονίζει στην αιτιολογική έκθεση, τα κριτήρια πρέπει να εναρμονιστούν με τις πραγματικές συνθήκες της αγροτικής οικονομίας και να είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, όπως άλλωστε προβλέπεται από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς και την Εθνική Νομοθεσία. Η κλιματική αλλαγή με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επέφερε προκαλεί μείωση στην αγροτική παραγωγή. Επί πλέον και δυναμικές, κατά τα άλλα, μονοκαλλιέργειες παρουσιάζουν έντονα προβλήματα στην παραγωγή καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτες στα καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός από την πλευρά του συμφώνησε ότι τα ισχύοντα κριτήρια χρήζουν επανεξέτασης και ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην τροποποίηση τους.

ΔΕΛΤΙΟ 3Ο Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014
Διονύσης Σταμενίτης: «Να λυθούν τα προβλήματα που αφορούν στους ΓΟΕΒ»

Με παρέμβαση του στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ζητά την εποπτεία των οργανισμών από τις εκλεγμένες Περιφέρειας και την εξαίρεση τους από το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ

Με παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης πρότεινε την αλλαγή στο ισχύον καθεστώς για τη λειτουργία των ΟΕΒ.

Ο Βουλευτής που ασχολείται στενά με το ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Έγγειων Βελτιώσεων, στα πλαίσια της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», ζήτησε από τον Υπουργό:

Πρώτον, τη μεταφορά της εποπτείας των ΤΟΕΒ και των ΓΟΕΒ στις Περιφερειακές Διοικήσεις. Η πρόταση αυτή έχει ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών και τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε μια Διοίκηση και όχι σε διαφορετικές, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Μ’ αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται και οι δομές που προβλέπει ο «Καλλικράτης» αλλά και δεν δημιουργείται σύγχυση μεταξύ των οργανισμών.

Δεύτερον, την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης εποχικού προσωπικού για τους Οργανισμούς. Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης ζητά την εξαίρεση των Οργανισμών από το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ και τη διενέργεια αυτών βάσει διαδικασίας που θα διεκπεραιώνεται από τα Δ.Σ. των οργανισμών με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα οι Οργανισμοί να λειτουργήσουν καλύτερα, πιο ευέλικτα και προς τον συμφέρον των παραγωγών και της αγροτικής δραστηριότητας.

Απαντώντας ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης στον κ. Σταμενίτη διευκρίνισε ότι για το θέμα των ΟΕΒ υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο να δοθεί λύση και για τον λόγο αυτόν θα συσταθεί επιτροπή από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να υπάρξει οριστική ρύθμιση που θα εξυπηρετεί τις προτάσεις του Βουλευτή



Από 10 ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ



1 σχόλιο:

  1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΕΥΤΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΙΧΗΣΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ "ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΜΑΡΑ".....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΥΧΤΙΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ...ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)