Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας






Ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (Εγνατίας 91, Έδεσσα, τηλ. 2381027875, 2381022981) αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Μαΐου 2014.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 για τα επίπεδα:
α)  Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
 β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική  και Ισπανική.
γ)  Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
  Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
   Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα για τα οποία επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος.
   Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.
   Ένα παράβολο δημοσίου (e-paravolo- εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr), όπως προβλέπεται στην αρ. 56613/ΚΒ/2010 (ΦΕΚ 753Β) Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα:
α. των 60 ευρώ για το επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση»)
β. των 80 ευρώ για το επίπεδο Β ( Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση»)
γ. των 100 ευρώ για το επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση»)  .
Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού. Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ. Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Α/βάθμια, Β/βάθμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
   Ειδικό έντυπο «Αίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (για τους υποψήφιους με ειδικές δεξιότητες) θα δημιουργηθούν μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, οπότε οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να σημειώσουν την αντίστοιχη επιλογή στη θέση 14. Τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr. έως τις 30 Απριλίου 2014.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.: www.minedu.gov.gr.

Οι  υποψήφιοι που  επιθυμούν να εξετασθούν σε περισσότερες από μία γλώσσες ή επίπεδα θα πρέπει να ενημερωθούν ότι η αίτησή τους υποβάλλεται  με ευθύνη τους, καθότι είναι δυνατόν να συμπέσει χρονικά η εξέταση των γλωσσών ή επιπέδων που έχουν επιλέξει.  Στην περίπτωση που ένας υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί σε περισσότερες γλώσσες ή επίπεδα, υποβάλει μία αίτηση και αντίστοιχο αριθμό παραβόλων. Ο υποψήφιος  καταχωρείται μία φορά και του αποδίδεται ένας κωδικός.

Καμιά αίτηση υποψηφίου για αλλαγή εξεταζόμενης γλώσσας ή/και  επιπέδου δεν γίνεται δεκτή μετά το πέρας της περιόδου υποβολής των αιτήσεων.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ


ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΙΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)