Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νέα ένσταση για την αίθουσα της εκκλησίας στην Αριδαία


πριν 8 χρόνια περίπου ο Πατριάρχης Βαρολομαίος θεμελίωνε την αίθουσα



Η ένσταση (άγνωστο από ποιυς) για την ανέγερση αίθουσας στον νότιο αύλιο χώρο της εκκλησίας στην
Αριδαία περιλαμβάνεται μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του σημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη . Η ανέγερση της αίθουσας είχε προκαέσει διάφορες αντιδράσεις κυρίως για το μέγεθός της.

11 σχόλια:

  1. ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ 8 % ΚΑΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ 20 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H διαφωνία στο να πάρει η εκκλησία δόμηση 5500 τετραγωνικά μέτρα στο κεντρικότερο οικόπεδο της πόλης που πρέπει να αξιοποιηθεί για την καλύτερη όψη του κέντρου θεωρείται ότι κάποιος τα βάζει με την εκκλησία; σεβαστοί ιερωμένοι και επίτροποι, μείνετε μακριά από την προεκλογική αντιπαράθεση, ο Κύριος δίδασκε : Τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Κανένας δεν τα έβαλε με την εκκλησία. Με τις παράλογες απαιτήσεις και τα ψέματα τα βάζει. Ο Πατριάρχης εγκαινίασε κτίριο 150 τετραγωνικών μέτρων και όχι 2500 τετραγ. μέτρων 12,5 m ύψος

      Διαγραφή
  2. Αφηστε εξω την εκκλησια απο τους υποψηφιους. Λιγο μυαλο. Κοντοφθαλμοι. Και δεν ειναι υποψηφιος του συριζα οπως γραφεις . Ειναι υποψηφιος για ολη την Αλμωπια . Και λεγεται Γιαννης Σηφακης. Ειναι αυτος που θα αλλαξει τον τοπο αυτον για να ζουμε καλυτερα. Θα κα κανει τοσα οσα δεν εκαναν οι προηγουμενοι. Αυτα γιαυτους που σκεπτονται ανθρωπινα και οχι με εμπαθεια. Μαρια-Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η εκκλησια μοιραζει τις ψηφους σαν το αντιδωρο,κριμα για ολους μας. Ειμαατε αναξιοι να εκλεγουμε αρχοντες. Χρυσοστομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σηφάκης μίλησε για ανάπλαση του κέντρου της πόλης με ελεύθερο χώρο και άνοιγμα τμημάτων από το ποταμάκι της πλατείας μετά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης και του βιολογικού. Η εκκλησία αν θέλει να κάνει κάτι μικρό π.χ. 150 τετραγωνικά μέτρα που εγκαινίασε ο Πατριάρχης φαίνεται λογικό, αν είναι να κάνει χιλιάδες μέτρα μέσα στο κέντρο ( που θα μείνει γιαπί για χρόνια - το πιθανότερο) ας το κάνει αλλού. Πόσα μέτρα θέλει να πάρει η εκκλησία εκεί; 150 τετρ. μέτρα ή 5500 τετραγ. μέτρα; Ας το απαντήσει κάποιος επιτέλους αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AYTO ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΕΠΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ 2ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΩΣΕ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ.. ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ Ο.ΤΙ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ !!

      Διαγραφή
  5. Ο συλλογος μηχανικών ήταν αυτος που εφερε αντιρηση. Ο Σηφάκης συμφωνισε μαζί τους. Τα τετραγωνικά δεν είναι ουτε 150 ουτε 5000. Η εκκλησια σκεφτεται να χτισει σχεδον όλο τον εναπομείναντα χώρο διπλα στον Ιερό Ναό. Πιθανό 400-600 τμ. Το ζήτημα είναι τι θέλουν οι πολίτες. Για να χτιστεί χρειάστηκε ν αλλάξει το ρυμοτομικό σχέδιο (με απόφαση του Δήμου) Μέχρι τώρα δε θα μπορούσε κανένας να χτίσει εκεί. Τα ερωτήματα τα δικά μου είναι τα εξής: Τι σκέφτεται να κάνει η ηγεσία της εκκλησίας???? πυργο? κάστρο??? τι διαστάσεις θα έχει??? Θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος όπως λένε για μνημόσυνα κτλ?? Αν ναι θα βγεί απ αυτό οφελειμένος ο πολίτης??? Η εκκλησία θέλει σώνει και καλά αυτόν τον χώρο?? Αν ναι, γιατί δεν της κάνει κάποιος άλλος χώρος, όπως προτείναν μερικοί??? Η εκκλησία θα πρέπει να "διαφωτίσει" το ποίμνιό της όπως οφείλει για τα παραπάνω και ν απαντήσει και σ ένα ακόμη βασικό ερώτημα. Αν είχε την ανάγκη για ένα τέτοιο κτίσμα γιατί πουλήσανε τα οικόπεδα - κτίσματα που είχαν στο ωδείο???? Ας ελπίσουμε η ηγεσία της εκκλησίας να ξεκαθαρίσει το θέμα για ν αποφασίσουν και οι πολίτες αν το βλέπουν σωστό η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΑΘΕΟΥΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι κριμα να κτισουν το χωρο που εχει λιγο πρασινο.ας ειναι ανοικτο να μπει κανενα μπακακι να φυγει η περιφραξη,γεμισε τσιμεντο το κεντρο.το κτιριο για τα μνημοσηνα δε χρειαζετε,ας δουλεψουν τα καφενεια και τα γυρω μαγαζια.αν χρειαζετε αλλος χορος για την εκκλησια υπαρχει και στο κτελ πισω η το παλιο δημαρχειο..θυμηθητε την αριδαια με τα δεντρα της στο κεντρο.μαγευε καπωτε.δεν πιστευω να με βγαλετε και μενα αθεο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ας διαμορφώσουν και να εξωραΐσουν τον χώρο αυτό για να είναι προσβασιμος στον κόσμο με πράσινο,φυτά και δενδρα, και όχι να σκέφτονται να χτίσουν άλλο ένα κτήριο. ΟΧΙ άλλα κτήρια στο κέντρο της πόλης!

      Διαγραφή
  8. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)