Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Διαχείριση του άγχους και τεχνικές χαλάρωσης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου».

  Το Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών απευθυνόμενο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατανοώντας το μεγάλο αγώνα τους στο στίβο των εξετάσεων, διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Διαχείριση του άγχους και τεχνικές χαλάρωσης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου»

     Μέσα από το δημιουργικό διάλογο σε περιβάλλον ομάδας, οι συμμετέχοντες μαθητές θα συζητήσουν για τις καταστάσεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, η κατανόηση της θέσης των άλλων μελών της ομάδας, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα και έχουν παρόμοιους στόχους, θα τους βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση του στρες και του άγχους τους.
      Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι μαθητές μέσα από δημιουργική αλληλεπίδραση, να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές με την εξάσκησή τους σε τεχνικές χαλάρωσης, έτσι ώστε και μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου να μπορούν να τις εφαρμόζουν για να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις άγχους, με τον περιορισμό τους σε ελεγχόμενα επίπεδα.
      Το πρόγραμμα του εργαστηρίου συντονίζει  η κ. Σχοινά Λιάνα, ψυχολόγος Α.Π.Θ.. Το βιωματικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2014, στην αίθουσα Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. Ο  μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών στην ομάδα του εργαστηρίου είναι 20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6988808256 (κ. Ζεγγίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)