Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Darwin συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης








Συζήτησαν για θέματα που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια μετά την κρίση


Συνάντηση με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Darwin κ. John Anictomatis είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το μέλος του Hellenic Macedonian Association κα. Αγγελική Πούλου.

Στη συνάντηση «κυριάρχησαν» τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Ομογένεια του Darwin και, ειδικότερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης είχε συνάντηση με την Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τοπικής Κυβέρνησης του Darwin κα. Della Lawrie και τον Βουλευτή κ. Konstantino Vatskalis. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και για θέματα της Αυτοδιοίκησης. Οι αντιπρόσωποι του Κοινοβουλίου ενημέρωσαν με τη σειρά τους τον κ. Θεοδωρίδη για τα πολιτικά δρώμενα της Τοπικής Κυβέρνησης του Darwin. Ακόμη, ο κ. Vatskalis ξενάγησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στους χώρους της Τοπικής Βουλής και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία της.

‘Επειτα, ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Hellenic Macedonian Association κα. Αγγελική Πούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη εκδήλωση που σχεδιάζεται σε συνεργασία με το Charles Darwin University για την Ελληνική Γλώσσα και η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί το 2015 στο Darwin της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας.

Ο κ. Θεοδωρίδης, προσκάλεσε την κα. Lawrie και τον κ. Vatskalis να επισκεφθούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της περιοχής μας, να δούνε το μέρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος και να νιώσουν τη φιλοξενία των κατοίκων. Επίσης, τους προσέφερε το νέο τουριστικό υλικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εξήγησε το νέο τρόπο προβολής του τόπου μας μέσω του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Π.Κ.Μ. Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Βουλευτή κ. Vatskalis ο κ. Θεοδωρίδης του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει στην Ελληνική Ομογένεια του Darwin.

Το πρόγραμμα του κ. Θεοδωρίδη συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με παρουσία στο διήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ. Εκεί, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα συμμετέχει με δικό της εκθεσιακό περίπτερο όπου θα υπάρχει έντυπο τουριστικό υλικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης προϊόντα από επιχειρήσεις της Π.Ε. Πέλλας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)