Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης


Είχε συνάντηση με καθηγητές  και ανώτατα διοικητικά στελέχη του Πανεπιστημίου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Νικολάκη και την εκπρόσωπο του Hellenic Macedonian Association κα Πούλου



Από το πρωϊ ξεκίνησε το πρόγραμμα συναντήσεών του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην Αυστραλία, επισκεπτόμενος το Πανεπιστήμιο Charles Darwin συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Darwin κ. Γιάννη Νικολάκη και την Εκπρόσωπο του Hellenic Macedonian Association της Βόρειας Επικράτειας κα. Αγγελική Πούλος. Εκεί συναντήθηκε με τον πρύτανη κ. Simon Maddocks με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Πανεπιστημίου του Darwin με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τη δημιουργία μιας Πανεπιστημιακής Έδρας Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Darwin. Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Darwin κα Monica Turvey, ο Καθηγητής και αναπληρωτής Αντιπρύτανη της Σχολής Δημιουργικών Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Martin Jarvis και ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Φραζής.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Σχολείου του Darwin όπου μέλη της Ελληνικής Κοινότητας προετοιμάζουν το μεγάλο Ελληνικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 7 & 8 Ιουνίου και θα «υποδεχτεί» επισκέπτες από ολόκληρη την Αυστραλία. Εκεί ο κ. Θεοδωρίδης είχε μια πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Πολυπολιτισμικότητας της Τοπικής Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας κ. Peter Styles και με την Εξοχότατη Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Darwin κα. Sally Thomas η οποία είναι και Διευθύντρια της Τοπικής Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας.
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο χώρο προετοιμασίας του Φεστιβάλ, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 9 του Darwin όπου μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Ελληνική Ομογένεια του Darwin και της Αυστραλίας γενικότερα, εξήρε την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των Ομογενών και ανέφερε τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα την Πέλλα.
 Το πρόγραμμα του κ. Θεοδωρίδη περιλαμβάνει αύριο, συνάντηση με τον Πρόξενο της
Ελλάδας στην Αυστραλία κ. John Anictomatis. Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον κ. Kosta Vatsakalis, μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Τοπικής Κυβέρνησης και την Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κα. Delia Lawrie.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)